A londoni metróhálózat metrósofőröket tömörítő szövetsége mellé csatlakoztak a 24 órás sztrájkban való részvételhez az RMT és a TSSA dolgozói is, a bérekkel való elégedetlenség, és az éjjeli metró bevezetése kapcsán felmerült problémák miatt.

mind_the_gap

A két újabb szövetség is csatlakozni fog a július 8-ára tervezett munkabeszüntetéshez az éjjeli metró bevezetése körül kialakult bérezési vita miatt.

A sztrájk 24 órán át fog tartani, július 8-án (szerdán) este 21:30-tól, július 9-én (csütörtök) este ugyancsak fél tízig. A hírek szerint az RMT szakszervezetének tagjai már korábban, 18:30-tól leállnak a munkavégzéssel. A közfelháborodás a dolgozók körében a szeptemberben bevezetésre kerülő, hétvégente működő éjjeli metrószolgáltatás kapcsán alakult ki.  A döntés azután született, hogy a London Underground megtagadta az alkalmazottak által követelt 0.75%-os fizetésemelést, az £500-os bónuszt, és a további £250-os bónuszt az éjszakai járatokon dolgozók számára.

Az LU szóvivője azt nyilatkozta, hogy az alkalmazottak fizetése jelenleg is teljesen tisztességes és elégséges, így az emelés nem indokolt.

Ha az összes londoni, metrójáratokért felelős szervezet egy napon fog sztrájkolni, az hihetetlen méretű forgalmi dugókat okozhat, és ilyenre 1992 óta nem volt példa.

A vita egyik sarokpontja az, hogy a LU nem hajlandó extra órabért fizetni az alkalmazottak hétvégi munkaórái után, ennek ellenére elvárja tőlük, hogy akár egész nap dolgozzanak hétvégente is. A vita és a tárgyalások kimenetele egyelőre nem megjósolható, mivel az LU dobálózott felemás ígéretekkel az alkalmazottak megenyhítésére, de ezek egyelőre üres szavaknak tűnnek. A londoni metró alkalmazottainak elszántsága felől semmi kétség, ugyanis a 97%-uk voksolt igennel a sztrájk létjogosultságát illetően.

“A londoni lakosok és vállalkozások teljes mellszélességgel támogatják az éjszakai metró bevezetését Londonban. Mindenki életét egyszerűbbé fogja tenni, csökkenti az utazás idejét, és munkahelyeket teremt.” – nyilatkozta Steve Griffiths, az LU egyik igazgatója.

“Reméljük, hogy ebből majd Boris Johnson is felfogja, hogy mennyire mérgesek a dolgozóink, amiért siettetik az éjszakai metró bevezetését, az átgondoltság teljes hiánya mellett.” – mondta a TSSA igazgatója.

Reméljük, hogy kapnak valami elfogadható ajánlatot, mert, ha nem, akkor július 8-án, de főleg 9-én teljesen meg fog bénulni a közlekedés.

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Facebook csoportunk 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.com/news/uk-england-london-33180965