Az emberek „eltűnt”, meg nem érkezett, vagy visszaküldött csomagjait árulják eBayen Nagy-Britanniában 1

Bizonyára Sokan nem hisznek a szemüknek, amikor ezt a címet olvassák, de sajnos így van… Emberek azzal szórakoznak, vagy próbálnak pénzt csinálni, hogy mások meg nem érkezett Royal Mail-es, vagy épp Hermes-es csomagjait pakolgatják fel eBay-re, és lehet rájuk licitálni.

Az emberek „eltűnt”, meg nem érkezett, vagy visszaküldött csomagjait árulják eBayen Nagy-Britanniában 3

Rengeteg online vásárló személy fejezte ki aggodalmát, és nem véletlenül, hogy így nem csak az általuk megvásárolt dolgok vesznek oda, de a személyes adataik is „értékesítésre kerülnek” és kitudódhatnak. A világméretű online webáruház oldalán egyenként is lehet kibontatlan csomagokat vásárolni, de van akinek annyi van (a jóég tudja honnan), hogy csomagban árulja, és van aki 140 fontot is elkér egy adag kibontatlan csomagért, amiben sokak számára teljesen értéktelen holmitól, az elektronikai cikkeken át az ékszerekig akármi lehet.

Persze akad olyan is, aki kinyitogatja a pakkokat, és olyan is aki hagyja, hogy meglepetés maradjon a tartalma. Több hirdetésen is le van fotózva, ahogy halomban állnak a dobozok, amiket meg lehet venni, vagy lehet rájuk licitálni. Vannak akik még azt is odaírják, hogy az eredeti vásárló személyes adatai nem lettek mindenhol eltüntetve, csak ahol az „könnyen megoldható” volt. Érthető tehát, hogy miért szorul össze sok ember gyomra a hír hallatán, és hogy miért van ezért rengeteg ember duplán felháborodva… mert hát a pofátlanságnak is van határa… vagy legalábbis eddig azt hittük, hogy van neki.

Egyértelműen nem lehet tudni, hogy ki és hogyan kaparintja meg a nem kézbesített csomagokat ilyen mennyiségben, csak találgatni lehet, de az biztos, hogy az eBaynek nem lenne szabad hagynia, hogy ilyen hirdetések felkerüljenek, az olyan kézbesítéssel, csomagszállítással foglalkozó cégeknek, mint a Royal Mail, vagy a Hermes, pedig szintén jobban felelősségre vonhatónak kellene lennie, plána ha ilyesmi ennyire gyakran fordul elő.

Az emberek „eltűnt”, meg nem érkezett, vagy visszaküldött csomagjait árulják eBayen Nagy-Britanniában 4

„Ez nagyon aggasztó. Az emberek nem egyeznek bele abba, hogy a személyes adataikat a csomagszállító cégen kívül más is megtudja, vagy felhasználja, és bárki is árulja az emberek csomagjait az eBay-en, az valószínűleg nem egy hivatalos csomagszállító cégként teszi azt…” – adott hangot felháborodásának Jane Dawson, Londonból, aki maga is sokat vásárol online.

Az egyik hirdetésen épp 56 fonton áll a licit, és az áll benne, hogy a szerencsés nyertes 10 csomagot vihet haza eredeti csomagolásukban, és a csomagok egy része olyan termékeket rejt, mint LED világítás, vagy épp olvasószemüveg…

A Royal Mail és a Hermes kézbesítő cégek erre azt reagálták, hogy rengetegszer fordul elő olyan, hogy az alvállalkozók csomagokat kapnak vissza, amiket el kell juttatni a feladóhoz. Ha egy terméket nem lehet kézbesíteni, de a feladó nem akar foglalkozni a visszaküldés adminisztrációs vagy szállítási díjaival, olyankor cégeket jelölnek ki, hogy adják el a szóban forgó tételt, tételeket a nevükben. De mind a Hermes, mind a Royal Mail kihangsúlyozta, hogy a külsős cégek feladata, hogy eltávolítsák a tételeket kísérő számlákat vagy egyéb személyes adatokat.

Néhány tengerentúli kiskereskedőnek van egy képviselője az Egyesült Királyságban, egy direkt erre kijelölt hely, ahova a Hermes is vissza tudja küldeni a szóban forgó termékeket. A Hermesnek nincs szerepe annak eldöntésében, hogy mi történik ezután a visszaküldött tételekkel, a kiskereskedő vagy képviselőjük dönt a következő lépésről.

A Royal Mail szóvivője szintén csak annyit tudott hozzáfűzni a dologhoz, hogy ők is külön meg szokták kérni ezeket az alvállalkozókat, hogy az eredeti vásárló minden személyes adatát tüntessék el, és ne használják a Royal Mailt, mint referenciát. Az eBay nem kívánt reagálni a történtekre.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után