20 ezer brit katonát is behívtak - a NATO az elmúlt 33 év legnagyobb lépésére készül 1

Egyre inkább úgy érződik, hogy szép lassan egyre közelebb kerülünk a harmadik világháborúhoz, a NATO ugyanis bejelentette, hogy 90 000 katonát kíván behívni a hidegháború óta az egyik legnagyobb hadgyakorlatra.

20 ezer brit katonát is behívtak - a NATO az elmúlt 33 év legnagyobb lépésére készül 3

Körülbelül 20 000 brit katonát is behívtak, és részt fognak venni az eseményen, miközben a szövetségesek megkezdik az egyes tagállamoknak a konfliktusba való bekapcsolódási képességének a felmérését. Ez a legnagyobb behívás a 33 évvel ezelőtt véget ért hidegháború óta. A Steadfast Defender nevű hadgyakorlat a jövő héten kezdődik és május végéig tart.

Mind a 31 NATO-tag részt vesz a gyakorlatban, valamint Svédország, amelynek tagságát ratifikálják. Christopher Cavoli amerikai tábornok, a NATO európai szövetségeseinek legfelsőbb parancsnoka az újságíróknak nyilatkozott Brüsszelben.

Azt mondta: “A Szövetség hadereje demonstrálni fogja, hogy képes megnövelni az euro-atlanti térségben a katonai jelenlétet az észak-amerikai erők transzatlanti mozgatásával.”

20 ezer brit katonát is behívtak - a NATO az elmúlt 33 év legnagyobb lépésére készül 4

Grant Shapps védelmi miniszter hétfőn bejelentette a hadsereg, a haditengerészet és az RAF részvételét is a műveletekben. A Királyi Haditengerészet két új repülőgép-hordozót és nyolc hadihajót is küld. Az RAF F-35 támadórepülőgépeit is odaküldik és tesztelni fogják konfliktushelyzetekben.

A NATO által elrendelt hadgyakorlat elsősorban az Oroszország potenciális agressziójára adott válaszlépés. Németország is küld 12 ezer katonát a Bild nevű lap értesülése szerint. Szerintük a gyakorlat során egy orosz támadást szimulálnak majd a NATO térsége ellen, ami aktiváltja a szerződés 5. cikkelyét, vagyis az összes többi tagállamnak mozgósítania kell annak katonai haderejét.

20 ezer brit katonát is behívtak - a NATO az elmúlt 33 év legnagyobb lépésére készül 5

A legutóbbi nagyobb NATO-gyakorlatra 2018-ban került sor, amelyben összesen 51 000 katona vett részt és amely a „Trident Juncture 2018” nevet kapta. A múlt hónapban egy elég fagyos hangvételű beszédében Shapps úr kijelentette, hogy a nemzetközi kapcsolatok „új korszakba” léptek.

„Fel kell készülnünk ellenségeink elrettentésére, szövetségeseink vezetésére és nemzetünk védelmére, abban az esetben, ha egyszer csak jön a parancs.” – mondta. Shapps szerint Oroszország, Kína és Irán komoly fenyegetést jelentenek, „instabilnak” és „irracionálisnak” nevezve őket.

A „NATO” a North Atlantic Treaty Organisation rövidítése. A csoport 1949-ben alakult, és jelenleg 31 tagja van Európából és Észak-Amerikából. Minden tagállam vállalta, hogy megvédik egymást, a külső fenyegetésektől.

Jelenlegi tagok: Albánia, Belgium, Bulgária, Kanada, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Montenegró, Hollandia, Észak-Macedónia , Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Törökország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után