Nem kevesebb, mint tizenhét embert találtak egy háromszobás ingatlanban, egymás hegyén, hátán élve az önkormányzat emberei egy mostani razzia során, Kelet-Londonban.

knife

A sokkoló felfedezést a hatóságok emberei egy reggeli razzia sorozat során tették, ugyanis Barking és Dagenham városrészek kiemelt figyelmet kaptak az utóbbi időszakban, a rendkívül sok ilyen jellegű visszaélés miatt. A házkutatások során több, mint 50 felnőttet és gyereket találtak mindössze hét ingatlanba begyömöszölve.

A január 18-i, hétfői rajtaütéseket követően, a helyi önkormányzat döbbenten tapasztalta, hogy a helyzet rosszabb, mint hitték, és kijelentették, hogy Barking és Dagenham területét teljesen megtisztítják a lakókat kihasználó főbérlőktől.

Interiors of the homes in Dagenham, east London. The shocking squalor of the housing crisis was laid bare by overnight raids on seven properties which found them crammed with 105 people, including a six-week-old baby sharing with two adults.  See SWNS story SWHOUSE; One greedy 'rogue landlord' was raking in £4,000 a month for packing out a three-bedroom home in the capital with TEN people. The raids - by police and council officers - also unearthed 16 people, including the baby, crammed into another three-bedroom pad, alongside a bullmastiff dog, at properties in Dagenham, east London. Councillor Darren Rodwell, the Labour council leader in Barking and Dagenham, where all the properties were unearthed, blasted the findings as evidence of buy-to-let landlords putting profit before humanity.

Itt találod, hogy milyen jogaid vannak a főbérlővel szemben Angliában.

„Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy az emberek ilyen körülmények közt lakjanak. Barking és Dagenham területén van egy színvonal, amit feltett szándékunk megtartani, így ebből nem engedünk. Éppen ezért, ha kell az összes pénzéhes főbérlőt kizavarjuk a környékről.” – nyilatkozta Darren Rodwell, az önkormányzat vezetője.

A mindössze 3 szobából álló házban, ami a School Road-on volt, Dagenham-ben, 17 ember élt, amiből ráadásul 9 gyerek. Egy másik helyen, a Rainham Road-on szintén Dagenham területén egy üres pubban pedig 4 ember, 3 felnőtt és egy gyerek lakott. NEM a pub feletti lakásban…. A pubban! Nem ez az első ilyen eset, volt már ennél durvább is, de arról se felejtkezzünk el, hogy egyesek a sufniból is szobát csinálnak, és £500-ért adják ki.

A városrész a kormánytól £250,000-ot kapott nemrégiben az ilyen tömegszállások, és üzemeltetőinek kiűzésére. Londonban nem csak itt, de szinte az egész városban egyre nagyobb problémát jelent a lakhatás. Mindenki itt akar lakni, de egyre kevésbé élhetőbb a város. Érezhetően közeledünk a holtponthoz. Egyre többen látják be, hogy minimálbéres melóból nincs értelme Londonban lakni. Itt megnézheted, hogy mi a különbség árban London és vidék közt.

A HuNglián lakáshirdetéseket is találsz, ezeket itt tekintheted meg.    Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára