£150,000-ra büntették a landlordod: 18 embert tartott 4 szobában 1

Egy főbérlőt több, mint £150,000 fontra bírságoltak meg, miután kiderült, hogy 18-an éltek nyomornegyednek megfelelő körülmények között egy Grade II listás ingatlanban, Kensingtonban. Ő mindeközben hihetetlen összegeket tett zsebre a szerencsétlenektől.

landlord-house-1

Az albérlők, akik közül sokan londoni hotelekben dolgozó bevándorlók voltak, egy Hyde Parkra néző, átalakított, 4 szobás lakásba voltak bezsúfolva. A Paddington-i főbérlő, Abbas Rasul (64) átlagosan havi £800 font bérleti díjat kért mindegyik albérlőtől, akik így havonta £15,000 fontot dobtak össze neki.

A Hyde Park Gate-i ingatlan a holland nagykövetség mellett és annak a £23 millió fontot érő háznak a közelében található, ahol Sir Winston Churchill 1965-ben meghalt.

A lakásban vékony gipszkartonnal alakítottak ki 14 szobát, ahol 18-an éltek. A Hammersmith-i elöljáróság megtudta, hogy a „nem biztonságos” lakásban nem voltak tűzvédelmi ajtók, füstjelzők vagy riasztók, néhány szobában hiányzott az alapvető világítás, és csak egy konyha volt. A lakást súlyosan tűzveszélyesnek nyilvánították a gázboiler javítás nélkül maradt megrepedt kéménye miatt.

landlord-house-2

Rasult és a vállalatait, vagyis a Grosvenor Property Investments Ltd-t és a London Victoria Estates Ltd-t ebben a hónapban emellett, 22 lakhatási előírás megsértése miatt is bűnösnek találták.

Őt és a vállalatait összesen £162,000 fontra bírságoltak meg, és arra utasították őket, hogy a költségek miatt még fizessenek ki £3,498 fontot.

Rock Feilding-Mellen, a Kennsingtoni és Chelsea-i önkormányzat helyettes vezetője azt mondta, hogy „az efféle főbérlőnek sehol sincs helye Kensingtonban és Chelsea-ben”, és hogy a lehető legtöbbet meg fogják tenni azért, hogy megállítsák őket.

landlord-house-3

„Az albérlők zsúfolt körülmények között éltek, amelyet törvénytelen és nem biztonságos átalakításokkal hoztak létre.” A szomszédban élő Melanie Taylor azt mondta, hogy „a megérkezések és a távozások hihetetlenek voltak. Nagyon sokan jöttek és mentek utazótáskákkal — a főbérlő nyilvánvalóan, bezsúfolta őket, amely szörnyű éveket  jelentett a számunkra.”

„Az épületet egykor családi apartmanokra osztották fel, de ez mind megváltozott. Ez egy nagykövetségi negyed, ő meg egy silány minőségű szállót üzemeltetett. Mindannyian nagyon dühösek vagyunk emiatt.”  — kelt ki magából a szomszéd. Úgy tudják, hogy az épület most felújítás alatt áll.

Abbas nem jelent meg a bíróságon, amely a távollétében bűnösnek találta őt a felhozott vádakban.   Forrás: evening standard

[fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után