Utcai lövöldözés London egyik legnagyobb magyarlakta környékén 1

Egy csuklyás férfi előrántott egy pisztolyt a melegítője zsebéből, majd három lövést adott le egy erőszakos összecsapás során az egyik észak londoni utcában, az egyik magyarok által legsűrűbben lakott környéken. A szomszédok azt mondták, hogy megrémültek, amikor a két csoport civakodni kezdett az út közepén Wood Greenben, szerda este 9.30-kor.

lovoldozes-wood-green-london

A CCTV felvette a pillanatot, amikor a rivális bandák megjelentek három autóban, amelyek fényszóróit égve hagyták és elkezdtek dulakodni és lökdösődni egymással, mielőtt egy férfi hirtelen előhúzott egy kézifegyvert. Eldördült néhány lövés, aztán a csoport szétoszlott.

A fegverrel fenyegetőző férfit a barátai tartották vissza, akik aztán beugrottak a járműveikbe — egy BMW-be és egy Mercedesbe — mielőtt a rendőrség megérkezett. A rendőrtisztek később, megállították az egyik autót és letartóztattak három férfit (21, 27 és 31 éveseket) azzal a váddal, hogy élet veszélyeztetése céljából birtokoltak lőfegyvert.

Jelenleg, őrizetben vannak és kihallgatják őket. A rendőrök még keresik a kék BMW-t. Ma a lakók meséltek arról, milyen sokk érte őket, amikor meghallották a lövéseket a Graham Roadon, amely egy csendes utca a Turnpike Lane állomás közelében, ahol egy három hálószobás ház közel 600,000 fontba kerül.

https://www.youtube.com/watch?v=e1ODDvVr0KQ

Egy 22 éves pincérnő a következőket mesélte az esetről: „Én csak néztem a TV-t, amikor megjelentek az autók nagyon erős világítással. Hallottam, amikor vitatkozni és kiabálni kezdtek egymással. Kinéztem az ablakon és nagyon felforrósodott a helyzet. Aztán, egy pasas előkapta a fegyvert és úgy tűnt, mindenki menekülőre fogta a dolgot. Három lövés volt. Igazán nagy durranások.”

„Amikor ez megtörtént, olyan messzire mentem az ablaktól, amennyire csak tudtam, és elbújtam a konyhában. Nagyon felkavart. Nem vagyok londoni, és bár hallani történeteket fegyveres és késes bűntettekről, amikor a saját ajtód előtt látod ezt, mint most, az nagyon rémisztő. Nem mentem ki mindaddig, amig néhány perccel később meg nem jelentek a rendőrök.” — mesélte a szemtanú.

„Ez egy szép utca. Van zöld övezete, ahova az emberek kimennek a gyerekeikkel és sok család megfordul az úton. Nagyon ijesztő, hogy ez itt megtörtént.” — fűzte hozzá a pincérnő.

gun2

Egy szomszéd így mesélt a történtekről: „Hallottuk a durranásokat, és hogy elszaladtak a fiatalok. Rémisztő, de nem vagyok igazán meglepődve. Az utca szép, de a környék rossz, és mindig van valamilyen gond  a Turnpike Lane Stationnél.”

Az eset az egyre növekvő számú fegyveres bűncselekményeknek köszönhető Londonban, amelyeknek a száma a legfrissebb adatok szerint, 10 százalékkal nőtt a lőfegyveres eseteknél, amely tavaly már elérte a 2,122-t.

Sir Bernard Hogan Howe parancsnok azt mondta, hogy rekord számú pisztolyt és puskát koboztak el London utcáin az elmúlt évben.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal csütörtökön kiadott jelentésében az áll, hogy az erőszakos bűncselekmények száma jelentősen megnőtt: a késes bűncselekmények esetében kilenc százalékra, a lőfegyverek esetében pedig hét százalékra. A rendőrségi szófivő elmondta: „A rendőröket szerda este 9.30 körül hívták ki a Graham Road környékén leadott lövések miatt. Kiérve a helyszínre, a tisztek töltényhüvelyeket találtak. A rendőrség jelenleg, nem tudja, hogy megsérült-e valaki.”

Aki információval rendelkezik az esettel kapcsolatban, kérjük, hívja névtelenül a Crimesoppers-t a 0800 555 111-en vagy lépjen velük kapcsolatba a Crimestoppers-uk.org-on.   Forrás: evening standard

[fblike]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után