15 törvény és szabály Nagy-Britanniában amiktől lehidalsz, akkora marhaság, de létezik – te hányat ismertél közülük? 1

Tudtad, hogy Nagy-Britanniában van egy csomó furcsa törvény, amelyek technikailag még mindig szerepelnek a törvénykönyvekben, de nincsenek betartatva? Íme csak néhány az Egyesült Királyságban még mindig létező legelavultabb és legnevetségesebb törvények közül.

15 törvény és szabály Nagy-Britanniában amiktől lehidalsz, akkora marhaság, de létezik – te hányat ismertél közülük? 3

Ha egy bálna vagy tokhal a partra vetődik, akkor fel kell ajánlani azt a regnáló uralkodónak. A “Prerogativa Regis” vagy “a király előjogának” nevezett, homályos 14. századi törvény kimondja, hogy a tengerparton talált összes bálna és tokhal technikailag a Korona tulajdonát képezi.

Valójában tilos részegnek lenni a kocsmában. 1839 óta törvénybe ütközik, ha engedéllyel rendelkező helyen tartózkodunk ittasan.

A Fővárosi Utcákról szóló törvény értelmében a gazdálkodók és a büszke kisállat-tulajdonosok nem sétáltathatják teheneiket az utcákon délelőtt 10 és 19 óra között, hacsak nem rendelkeznek a rendőrkapitány által jóváhagyott engedéllyel. Angliában és Walesben ezen felül törvénybe ütköző dolog részegen szarvasmarhákra vigyázni.

Valamiért Skóciában tilos, egy 10 év alatti fiúnak meztelen próbababát látni. Ez a törvény meglehetősen régről maradt fenn, amikor Nagy-Britannia még próbálta megakadályozni a fiatalok elméjének „megrontását”.

A Metropolitan Police District (London City kivételével) területén tilos az utcákon fadeszkát, oszlopokat, létrákat és plakátokat cipelni.

Ha levelek vagy csomagok feladásakor fejjel lefelé helyezi el valaki a királynőt ábrázoló bélyeget rajta, az állítólag hazaárulásnak minősül.

A hölgyek szerencsétlenségére egy homályos tizenkilencedik századi angol törvény megtiltotta, hogy a nők csokoládét egyenek, miután felszálltak a buszra.

Szabálysértésnek minősül egy lazacot tartani a kezünkben, és mindeközben gyanúsnak kinézni. Ezt az 1986-os lazactörvény mondja ki, és nem… nem vicc!

A parlamenti képviselők nem viselhetnek páncélt a brit parlamentben. Ez szintén egy meglehetősen régi törvény, amely megakadályozza, hogy a nemesek és más parlamenti képviselők fegyveres erővel fenyegessék a kormányt.

Az 1839-es Metropolitan Police Act is azt is kimondja, hogy törvénysértést jelent, ha valaki bekopogtat valakinek a bejárati ajtaján és ezt követően elszalad onnan.

Van egy törvény, amely tiltja a szerencsejátékot bármely brit nyilvános könyvtárban.

Az Egyesült Királyságban senki nem öltözhet rendőrnek, tengerésznek vagy katonának, még akkor sem, ha jelmezes partira hivatalos. A Seamen’s and Soldiers’ False Characters Act 1906. évi törvény törvénytelenné teszi, hogy valaki úgy tegyen, mintha a fegyveres erők tagja lenne.

London utcáin tilos kirázni a szőnyegedet. Kirázhatod a lábtörlőt, de csak reggel 8 előtt. Akár 1000 GBP pénzbírságot is kaphat valaki, ha a ruháit az utca fölött kilógatva teregeti ki az Egyesült Királyságban.

Továbbra is illegális, ha valaki megengedi házi kedvencének, hogy a királyi háztartásból származó háziállattal párosodjon.

Az 1998-as Prohibition and Inspections Act értelmében illegális nukleáris robbanást okozni. Ami jó hír mindannyiunk számára.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után