£1,000,000-ra pereli a londoni metrót egy férfi, mert beverte a fejét 1

Egy metrósofőr bepereli a londoni metrót, miután munkahelyén beverte a fejét és saját bevallása szerint agykárosodást szenvedett.

£1,000,000-ra pereli a londoni metrót egy férfi, mert beverte a fejét 3

A 62 éves Sean Matthews bíróság elé viszi az ügyét a tömegközlekedési szervezettel és akár 1 millió font kártérítést is kaphat. Mr. Matthews azt állítja, hogy ők felelősek a 2019. február 26-án történt sérüléséért. Elmondása szerint egy vonatraktárban dobta ki őt egy rotáló forgókapu, ami miatt a fejét fémlépcsőbe ütötte. A metró vezetősége azonban tagadta a felelősségét az ügyben, és a metrósofőrt hibáztatja, amiért „nem vigyázott eléggé” az állomásról kilépve .

Mr. Matthews azt állítja, hogy agysérülése miatt komoly problémában szenved: hajlamos durva agresszív érzelmi kitörésekre és egyes helyzetekben kontrollálhatatlan nevetés tör rá a sérülése következtében. Szerinte szociálisan elszigetelődött emiatt és munkaképtelenné vált, a balesetért pedig a forgókapu meghibásodását okolja.

Ügyvédje, Jeremy Crowther így nyilatkozott: „Belépett a forgókapun, és az óramutató járásával megegyező irányba tolni kezdte azt. A kapu csattogva forgott előre – ahogy kellett is neki –, de ahelyett, hogy bezárult volna, amikor a felperes képes lett volna elhagyni a forgóajtót, hirtelen és figyelmeztetés nélkül tovább forgott.”

„Ez azt okozta, hogy a közvetlenül a felperes mögött lévő kapurész a bal lábának hátuljába csapódott, aminek következtében a férfi elvesztette egyensúlyát és előre esett. Amint elesett, beütötte a fejét a közvetlenül előtte lévő híd egyik fémlépcsőjébe.”

A Kent megyei Yladingból származó férfi alkartörést, és térdében lévő lágy rész sérülést szenvedett, emellett a fogai is megsérültek, mondta Mr. Crowther. Az ügyvéd hozzátette: „A legrosszabb az, hogy agykárosodást szenvedett, amely számos neurológiai tünetet okozott, köztük fejfájást, szédülést, memória- és beszédproblémákat.”

“Mr. Matthews viselkedési, kognitív és érzelmi tünetektől szenved… gátlástalanná vált, hajlamos a durvaságra vagy a nevetésre kínos és kellemetlen helyzetekben. Társadalmilag nagyon elszigetelődött, és képtelen így dolgozni.”

A hivatalos feljegyzések azt mutatták, hogy a forgókaput korábban „hibásnak” minősítették, mivel az ellenőrzéskor „szabadon forgott”. A keresethez benyújtott írásbeli védekezésben – amely még nem jutott el a bírósághoz – John Brown, a londoni metró ügyvédje elmondta, hogy a forgóajtót mindig úgy állították be, hogy „szabadon forogjon” a raktárból való kilépéskor, és csak belépéskor zárják a helyére.

Mr. Brown szerint mivel a forgókapu szabadon forgott amikor azt ő használta, ezért tagadják, hogy annak zárnia kellett volna, amikor valaki épp kilép belőle. Ezért van az hogy továbbra is tagadják azt a kijelentést, miszerint a forgókapu „hirtelen és figyelmeztetés nélkül” forgott tovább, ahogy azt a felperes állítja.

„A balesete idején a forgókapu a rendeltetésének megfelelően működött. A forgókapu időnkénti hibája csak a raktárba való belépéskor fordult elő nem pedig annak elhagyásakor, és ezért nincs ok-okozati összefüggés a sértett balesetével.” A tárgyalást a Legfelsőbb Bíróságon folytatódik tovább.  Forrás Szerző: Válóczi Andrea

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után