100,000-en vonultak az utcákra Londonban a Brexit miatt - ilyen volt a tüntetés képekben 1

Emberek tízezrei vonultak szombaton az utcákra Londonban. A kilépés ellen tüntető EU pártiak közt fiatal és idős korosztály egyaránt nagy számban jelent meg. A tüntetés célja az volt, hogy a kormányt megpróbálják rábírni, hogy népszavazás döntse el, hogy miként folytatódjon a Brexit, miután a Britek és az EU közt megszületik a megállapodás a kilépés feltételeit és a továbbiakat illetően.

100,000-en vonultak az utcákra Londonban a Brexit miatt - ilyen volt a tüntetés képekben 3

A tüntetők nagy felvonulása a Pall Mall-nál kezdődött és az emberek onnan vonultak át a Parlament elé. Az utcák és környező terek megteltek emberekkel, zászlókkal és mindenféle SU párti transzparensekkel. Ahogy az embertömeg végig vonult rajta, a Whitehall kék és sárga színekbe borult a rengeteg zászlónak és beöltözött tüntetőnek köszönhetően.

A brexit ellenes felvonulásra Nagy-Britannia szinte minden pontjáról érkeztek emberek. Az eseményt egy több EU szimpatizáns szervezetből álló csoport vezényelte le. A tüntetéssel párhuzamosan egy országos szintű petíció is indult, ami szintén azt követeli, hogy a népnek több beleszólása legyen a kilépésbe. A lényeg ebben pont az lenne, hogy előbb derüljön ki végre, hogy pontosan milyen feltételekkel tud a két fél megállapodni, és ennek ismeretében hozzon döntést a nép.

100,000-en vonultak az utcákra Londonban a Brexit miatt - ilyen volt a tüntetés képekben 4

Ez volt az elmúlt két év legnagyobb tüntetése. A szervezők becslései szerint összesen több, mint 100,000 embert volt jelen a tüntetésen, vagy jött el legalább egy részét megtekinteni.

100,000-en vonultak az utcákra Londonban a Brexit miatt - ilyen volt a tüntetés képekben 5

A liberál demokraták vezetője Sir Vince Cable azt mondta a megjelent tömegnek a beszédében, hogy „ez még nem egy lejátszott menet” és hogy a folyamat visszafordítható, míg a zöld párt egyik vezetője, Caroline Lucas azt nyilatkozta, hogy a Brexitnek katasztrofális következményei lehetnek az országra nézve.

A People’s Vote kampány és a tüntetés szervezői azt mondták, hogy ez a tüntetés egyben azt a célt is szolgálja, hogy a parlament helyett egyre inkább a nép támogatását próbálják mostantól megnyerni.

100,000-en vonultak az utcákra Londonban a Brexit miatt - ilyen volt a tüntetés képekben 6

A szervezők, elmondásuk szerint a nyár folyamán több hasonló eseményt is szerveznek még az ország számos pontján. Az idő azonban egyre fogy, ugyanis várhatóan a parlament a végső brexit megállapodás feltételeiről, amennyiben megszületik végre, az ősz folyamán fog majd szavazni.

100,000-en vonultak az utcákra Londonban a Brexit miatt - ilyen volt a tüntetés képekben 7

Készült egy közvéleménykutatás is a témával kapcsolatban, amin a válaszolók 48%-a válaszolta azt, hogy akar újabb népszavazást, míg mindössze 25% nyilatkozta, hogy nem. Egy másik érdekes tanulmány szerint, amit pedig a Centre for European Reform (CER) készített, a Brexit, bár még meg sem történt, de a népszavazás óta a brit gazdaságot nagyjából 2.1%-kal vetette vissza ahhoz képest, mintha minden maradt volna a régiben.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után