Nagy-Britanniára az év eddigi legforróbb hete vár, ugyanis a hőmérséklet többször is elérheti a 30C-t a következő néhány nap folyamán.

A szigetország lakóira igazi napsütéses forró napok várnak, így a foci világbajnokság második feléhez közeledvén, ami azt jelenti egyben, hogy pubok országszerte még a szokásosnál is jobban megtelnek majd.

Amire azonban érdemes odafigyelni, már azon kívül, hogy legyen nálunk naptej, az az utóbbi évtized legmagasabb pollenszintje, ami sokaknak komoly problémákat okozhat, akik allergiásak az ilyesmire.

A hőmérséklet a hét során Anglia és Wales területének számos pontján el fogja érni a 30C-t, sőt, egyes helyeken a brit meteorológiai intézet 32C-os csúcshőmérsékletet jósol. Idén eddig a legmelegebb nap áprilisban volt Nagy-Britanniában, amikor Londonban 29.1C-ot mértek.

„Szikrázó napsütés lesz és felhők is alig lesznek a legtöbb térségben, így brit viszonylatban ez az időjárás már sokak által a kánikula kategóriába esik.” – nyilatkozta Frank Saunders, a Met Office egyik vezető beosztású meteorológusa.

„Minden bizonnyal fölé fog menni a hőmérséklet az idén eddig mért legmagasabbnak. Száraz, napos idő várható az ország legtöbb részén, és a hét első felében a hőmérséklet napról napra emelkedni fog. A következő napok során a hőmérséklet többször is 30 fok fölé mehet majd, de ez inkább keddet, vagy szerdát követően a legvalószínűbb.” – mondta a MEt Office egy másik alkalmazottja.

Sokan szeretik kihasználni a nyári meleget egy hétvégi kiruccanásra: itt megnézhetitek mi a 10 legjobb/szebb kirándulóhely Nagy-Britannniában, ahova érdemes elnézni.      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra     Forrás