100 fős horda rohamozta meg az éjjel az Angliába átvezető alagút bejáratát 1

Péntek éjjel Calais-nál a francia-brit határon, a két országot összekötő földalatti alagutat szabályosan megostromolta, vagy 120 elkeseredett bevándorló, akik bármi áron be akartak jutni Nagy-Britanniába.

_85887807_gettyimages-491081042

Az Eurotunnel és Eurostar járatai újra járnak, de nagy késésekkel indulnak és csak az egyik alagúton keresztül közlekednek, ugyanis az éjjel az illegális bevándorlók egy több, mint 200 fős csapata lerohanta a határátkelő védvonalait és kb. 100 embernek sikerült ledönteniük a kerítés egy részét és keresztüljutnia az akadályokon. A menetrend szerinti járatokat péntek este 23:30 körül kellett leállítani.

Az Eurotunnel biztonsági szolgálatának szóvivője azt nyilatkozta, hogy a szolgálatban lévő biztonsági cég emberei és a határőrök nem bírtak a túlerővel és a támadó emberáradat rendkívül agresszív viselkedésével. Az ostromot átélő emberek szerint a mostani támadás sokkal szervezettebb, és összehangoltabb volt, mint az eddigiek. A bevándorló horda útját elállni próbáló biztonsági őröket fellökték és kövekkel hajigálták, majd megkeresték a kerítésnek a régebben megépített, gyengébb szakaszát, és azt együttes erővel ledöntötték.

eurotunnel

A rendőrség azonban szerencsére időben felállította a védelmi vonalait az alagút bejáratánál, így mire a kerítésen átjutó több, mint 100 fős csapat odaért, már megfelelően felkészült alakulat várta őket. A velük folytatott harcok során az Eurotunnel egyik alkalmazottja, és két rendőrtiszt sérült meg. Szerencsére a brit és francia határőrség és a helyi biztonsági és rendőri alakulatok együttes erővel sikeresen kitessékelték a felbőszült csőcseléket.

A szolgáltatás mostanra újra működik, de mindkét cég azt nyilatkozta, hogy időbe telik mire a járatok egy ilyen leállás után újra a megszokott napirend szerint tudnak járni. Nem az első, és feltehetően nem az utolsó alkalom volt ez, hogy az elkeseredett bevándorlók megpróbálnak átjutni Nagy-Britanniába. Június óta az ilyen és hasonló rohamok során összesen 13 migráns halt meg, miközben megpróbált átjutni a francia-brit határon.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-34432386

Megosztás