Egy tervező cég a teljes Circle line vonalát lecserélné egy vadi új, rendhagyó ötletre, ami egy radikális megoldás lenne a metróvonal állandó problémáira.

circ

Köztudottan a Circle line az a metróvonal Londonban, amit az emberek a legjobban utálnak, mivel itt a leggyakoribbak a fennakadások, a késések és a tömeg. Egy londoni építészeket foglalkoztató cég egy teljesen rendhagyó megoldásra tett javaslatot, ami nem más, mint egy nagy sebességű mozgó folyosó. Olyasmit kell elképzelni, mint amit a reptereken és a londoni metróalagutakban is találunk, amikor egyik állomásról megyünk át a másikra a föld alatt, csak nagyobban.

A csapat, akiknek a fejéből az elképzelés kipattant, azzal indokolják ötletük létjogosultságát, hogy a több, mint 25 km hosszú metróvonalon az új tömegközlekedési rendszer által rövidülnének az utazási idők, növekedne a kapacitás és még egészségi szempontból is jobb lenne, mint a metróval történő közlekedés.

2140129208_6b4bb041ed_b

Úgy működne, hogy minden állomáson lenne egy felvezető sáv, ami 5 km/h sebességgel menne, és erre fellépnénk, majd erről átlépnénk az azonos sebességgel haladó citromsárga lassú sávba, ami a megállók közötti részen 9-14 km/h sebességre is felgyorsulna. Erről a sávról átléphetnénk a narancsszínű középső sávba, ami 18 km/h maximum sebességgel szállítana bennünket, belül pedig lenne egy leggyorsabb belső piros sáv, ahol a max sebesség 23 km/h lenne. Gyakorlatilag futószalagon utaznánk, amin adott esetben még sétálhatnánk is.

Christian Coop, a vezető tervező elmesélte, hogy az ötlet egy felhívás kapcsán merült fel, ami a brit fővárosban a hétköznapi élet javítását célzó építészeti megoldások, megvalósítását tűzte ki célul. Az ötletgazdák elemzése szerint a Circle line vonalán az új közlekedési eszközzel a metróknál 4 perccel gyorsabban végig lehet érni az egyik végéből a másikba, ha valaki a gyors sávban kellemes sétatempóban halad végig. A számítások szerint akár 55,000 ember is utazhatna a „travelator” nevet viselő mozgófolyosó rendszeren egy időben.

Párizsban van egy 180 m-es ilyen folyosó, de 2002-ben 5 km/h-ra korlátozták a sebességét 10-ről, miután történt rajta néhány kisebb baleset. Ennek ellenére az ötlet elég izgalmasnak hangzik, és valószínűleg sokkal élvezetesebb lenne kivilágított folyosókon utazni, mint a metrókocsikban nyomorogni.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 9,500 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/transport/replace-entire-circle-line-with-a-travelator-architecture-firms-vision-a2928381.html