Vlagyimir Putyin csapatait „elverték” Donbászban, mivel túl korán küldte őket csatába 1

Vlagyimir Putyin csapatai állítólag súlyos veszteségeket szenvedtek Donbászban, miután harcba küldte őket, mielőtt újra rendezték volna soraikat a korábbi csaták után – közölte kedden a brit hírszerzés. James Heappey, az Egyesült Királyság fegyveres erőinek minisztere hangsúlyozta, hogy az orosz elnök csapatai komoly veszteségeket szenvedtek el, és a jelentések szerint több százan vesztették életüket egy folyó egyik átkelőhelyén.

Vlagyimir Putyin csapatait „elverték” Donbászban, mivel túl korán küldte őket csatába 3

Putyin katonai hadjáratát az ország keleti részén fekvő Donbász térségére összpontosította, miután villámháborús terve, amely Kijev napokon belüli elfoglalását is magában foglalta volna,szemmel láthatóan kudarcot vallott. Orosz katonák ezrei özönlöttek a térségbe, miközben Putyin a február 24-én indított háborúban sikereket próbálna felmutatni.

Mr. Heappey azt mondta Andrew Marrnak az LBC rádióban: „Az oroszok újból támadásba lendültek Donbászban de elsiették. Azoknak az egységeknek, amelyek éppen Kijevből az ország keleti részébe érkeztek, nem volt idejük arra, hogy rendezzék a soraikat. És mivel a katonák még nagyon fáradtak voltak az előző hetek harcai nyomán, nagyon elverték őket.”

Hangsúlyozta azt is, hogy állítólag az orosz elnök csapatai előrenyomulási parancsot kaptak, amikor a talaj sok helyen még nagyon sáros volt. „Ezzel a létszámfölény által biztosított minden előnye elveszett” – tette hozzá.

Kiemelte azt is, hogy orosz sereg egy része kísérletet tett az ország keleti részén, a Donyec-folyón való átkelésre, ahol Putyin katonáinak százai vesztek oda. „Az oroszok négyszer próbáltak meg átkelni pontosan ugyanazon a ponton fényes nappal… ez őrültség” – magyarázta.

Heappey Úgy véli, Putyinra egyre nagyobb nyomás nehezedik majd, ahogy a kampány sikertelenségéről szóló hírek visszajutnak otthon az emberek fülébe. „Vannak emberek Moszkvában, akik tudják, milyen rosszul menedzselik ezt a háborút” – hangsúlyozta. Egyre többen fel fogják ismerni, hogy orosz katonák tízezrei vesztik életüket egy olyan hadműveletben, amelyet politikai érdekek vezérelnek. Putyin állítólag most már maga is részt vesz a hadműveletek katonai tervezésben.

Vlagyimir Putyin csapatait „elverték” Donbászban, mivel túl korán küldte őket csatába 4

Nagy-Britannia legfrissebb, néhány héttel ezelőtti becslései szerint körülbelül 15 ezer orosz katona vesztette eddig életét Ukrajnában a konfliktus során, amelyben jó eséllyel civilek tízezrei is, valamint több ezer ukrán katona is életét vesztette.

Heappey arról is beszélt, hogy attól tart, hogy az ukrán erőket, akik hetek óta kitartanak az ostromlott Mariupolban, az Azovstal acélgyárában, Oroszország „terroristaként” kezelheti, és egy újabb szörnyű háborús bűnben kivégezheti őket. Harcosok százai hónapokig kitartottak az elhagyott acélgyárban, könyörtelen bombázások közepette az ellenállás utolsó bástyájaként a teljesen lerombolt városban.

Hétfőn a több mint 260 ukrán harcos elhagyta a romos üzemet, hogy átadja magát az oroszoknak. Hanna Maliar ukrán védelmi miniszter-helyettes reményét fejezte ki, hogy a harcosokat sikerül orosz hadifoglyokra elcserélniük.

Az orosz bombázás az ukrán fél szerint több mint 20 000 civilt ölt meg, az ott maradt lakosok pedig – ami a déli kikötőváros háború előtti, 430 ezres lakosságának talán egynegyede lehet – kevés élelemhez, vízhez, vagy gyógyszerhez férnek hozzá. Mariupol teljes ellenőrzésének megszerzése Oroszország számára szárazföldi összeköttetést adna a Krím-félszigethez, amelyet 2014-ben elfoglalt Ukrajnától.

Ukrajna hétfőn közölte, hogy az ország második legnagyobb városát, Harkovot védő csapatok visszaverték az orosz erőket, és egészen az orosz határig nyomultak előre. Habár a harcok súlypontja kelet felé tolódott el Donbászban, rakétacsapások továbbra is sújtják az ország más területeit is.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után