Visszatér a hőség Angliába, 30 fok fölötti hőmérsékletek jönnek, méghozzá már a jövő héten 1

A jövő héten az Egyesült Királyságban a hőmérséklet egyes helyeken magasabb lesz, mint Kaliforniában, de csak egy újabb heves esőzés után. Vasárnap este és hétfőn az esőzések után magas nyomású trópusi légtömegek érkezése várható az országba, ami azt jelenti, hogy Délkelet-Angliában a hét második felére a hőmérséklet elérheti a 32 fokot, míg Los Angelesben mindössze 26 fokot jósolnak.

Visszatér a hőség Angliába, 30 fok fölötti hőmérsékletek jönnek, méghozzá már a jövő héten 3

A nyáriasan meleg időt megelőző felhőszakadás miatt a Met Office azonban még időjárási figyelmeztetést is kiadhat Észak-Wales egyes részeire, ahol csak hétfőn két hüvelyknyi (körülbelül félhavi csapadékmennyiség) eső várható.

Dan Stroud meteorológus a következőket mondta: „Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a hét végefelé a hőmérséklet 30 fok fölé kúszik majd, nagy valószínűséggel pénteken, valószínűleg Londonban és környékén, Kelet-Angliába, valamint a déli és keleti országrészeken. Jelenleg alacsony nyomású légtömegek uralkodnak nálunk, ami hamarosan átfordul és egy újabb heves esős és felhős szakasz jön majd, amely délről és nyugatról felfelé vonul be az országba hétfőre, ami egy nyomorúságos és nedves nap lesz az Angliában és Walesben élők számára.”

„Ezt követően azonban a javulás jelei mutatkoznak, kedden és szerdán fokozatosan véget érnek a záporok zivatarok mindenhol, és a hőmérséklet újra emelkedni kezd. A hét közepétől magas légnyomású légtömegek érkeznek, amelyek a kontinentális levegővel keveredve lehetővé teszi majd a hőmérséklet folyamatos emelkedését.”

Az előrejelzések szerint péntekre vagy talán szombatra éri el a hőmérséklet a legmagasabb pontját, és jó esélyünk van arra, hogy egyes területeken 30 fok fölé kúszik majd a hőmérő higanyszála. Az ország más részein is valószínűleg meleg lesz pénteken, Anglia és Wales nagy részén várhatóan 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Skócia és Észak-Írország területén eközben inkább 20-25 fok közötti hőmérsékletre lehet majd számítani.

A meteorológiai intézet azt is közölte, hogy a hét második részében sok helyen továbbra is előfordulhat majd egy-egy zápor, zivatar. Stroud úr hozzátette, hogy a hőség valószínűleg rövid ideig tart majd, és az országba érkező alacsony légnyomású légtömegek miatt a jövő hétvégén valamelyest esni kezd majd a hőmérséklet.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után