Villám csapott egy 9 éves kisfiúba Angliában 1

Egy mindössze 9 esztendős fiú sajnálatos módon életét vesztette, miután belecsapott a villám, miközben ő épp focizott kint a szabadban.

Villám csapott egy 9 éves kisfiúba Angliában 3

A fiatal gyermeket kedden délután 17 óra magasságában érte a villámcsapás egy focipálya kellős közepén, Lancashire területén, Blackpool városában. A helyszínre érkező mentők súlyos sérülésekkel azonnal kórházba szállították a fiút, de sajnálatos módon, nem sokkal ezt követően belehalt a sérüléseibe.

„Egy futballpályán történt incidens nyomán sajnos meghalt egy kilencéves fiú ma nem sokkal 17.05 óra után. Bár a vizsgálatok még folyamatban vannak, jelenleg minden jel arra utal, hogy a fiút villámcsapás érte. ” – áll a helyi rendőrség jelentésében.

A Spirit of Youth Junior FC szóvivője elmondta, hogy a fiatal fiú épp egy privát edzésen vett részt, amikor a tragédia történt. Daniel Pack a klub titkára elmondta, hogy az este folyamán három csapatnak is kellett volna edzenie, de a vihar miatt mindegyiket lemondták.

Az egész egyesületet letaglózta a hír, és rengetegen nyilvánították részvétüket a fiú családjának. A fiú hozzátartozóit természetesen azonnal értesítette a rendőrség a sajnálatos eseményről.

Villám csapott egy 9 éves kisfiúba Angliában 4

Nagy-Britannia területén átlagosan évente két ember veszíti életét villámcsapás miatt, ugyanakkor ennél rendszerint jóval többen vannak, akikbe belecsap, vagy akiknek a közelében csap le, de túlélik, és kisebb, nagyobb sérülésekkel megússzák.

Simon King, a BBC Weather meteorológusa elmondta, hogy az Egyesült Királyságban a villámlás egyáltalán nem ritka dolog, különösen a tavaszi és a nyári hónapokban. Elmondása szerint a keddi napon az Egyesült Királyság területén mintegy 6000 villámcsapást regisztráltak.

A baleset helyszínét és környékét egy rövid időre elkerítették, de a forgalmat akadályozó korlátozásokat azóta már megszüntették.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után