Egy 500 GBP-os laptopot rendelt Amazonon, helyette egy doboz kekszet kapott 1

Egy pórul járt férfi azt mondta, hogy ezek után „kétszer meggondolja” majd, mielőtt újra vásárolna az interneten, ugyanis egy 500 GBP-os laptopot vett az Amazonon de helyette két doboz Weetabix keksz volt a dobozban.

Egy 500 GBP-os laptopot rendelt Amazonon, helyette egy doboz kekszet kapott 3

A 40 éves Adam Yearsley saját maga „megjutalmazására” vásárolta meg a neten a HP ProBook-ot, de eléggé meglepte, milyen a „könnyű” csomag, amelyet a futár átnyújtott neki június 12-én. Rövidesen ki is derült, hogy mitől érezte olyan könnyűnek… A manchesteri Urmstonból származó ápoló az Amazon visszatérítési politikájának részeként kénytelen volt visszaküldeni a csomagot, és bár szerencséjére visszakapta a pénzét, figyelmeztetett másokat az online vásárlás veszélyeire.

„Először azt hittem, hogy a páromnak jött, aki gyakran rendel online cuccokat. Vagy talán rossz csomagot nyitottam ki?” – mondta. „De aztán megnéztem a címkét, és az én nevem volt rajta, szóval alig pár perc múlva rá kellett jönnöm, hogy átvertek.”

„Amikor kinyitottam a kartondobozt, akkor láttam meg a Weetabix-es dobozokat… a laptopom helyett. Volt egy 24-es és két 12 darabos pakk, amelyek egy laptop formájú alakzatba voltak összeragasztva és becsúsztatva a kartondobozba. Elindultam dolgozni, de nagyon kivoltam idegileg, arra tudtam csak gondolni, hogy elköltöttem 500 fontot, erre most kaptam egy nagy rakás Weetabixet. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy becsaptak.”

Egy 500 GBP-os laptopot rendelt Amazonon, helyette egy doboz kekszet kapott 4

„Kétszer is meggondolom azóta, hogy újra rendeljek-e valamit az interneten. Valószínűleg jobban jársz, ha bemész egy boltba, és veszel valamit, amit a saját szemeddel is láthatsz. Évek óta az Amazon ügyfele vagyok. Soha semmi bajom nem volt velük korábban. Hűséges vásárló vagyok.”

Adam azonnal felvette a kapcsolatot az Amazon-nal, és felhívta a rendőrséget, hogy megpróbáljanak minél előbb az ügy  végére járni. Hozzátette, hogy az Amazon vonakodva, elég nehézkesen adta vissza neki a pénzt, és azt mondta, hogy 7,40 fontot költött a kapott csomag nekik való visszaküldésére.

„Azt mondták, hogy sokáig el fog tartani, és fel kell adnom a csomagot postán, és el kell küldenem nekik a nyugtát. Azt mondták lehet, hogy sokáig kell majd várnom. Amikor elmentem a postára, hogy visszaküldjem, az ott lévő személy azt mondta: „Nem kellene ezért magának fizetnie”.

Az Amazon szóvivője az incidens kapcsán azt mondta: „Ez az ügy megoldódott. Közvetlenül felvettük a kapcsolatot az ügyféllel, elnézést kértünk, és a teljes összeget visszatérítettük.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után