Vége a buszvezetők sztrájkjának Londonban, miután elfogadták az igen csak „emberes” fizetésemelést 1

Végre enyhülhet a londoni tömegközlekedési káosz, miután a buszsofőrök elfogadták a nekik felajánlott fizetésemelést és befejezik a sztrájksorozatot.

Vége a buszvezetők sztrájkjának Londonban, miután elfogadták az igen csak „emberes” fizetésemelést 3

A több mint 1800 sofőrt és az Abellio busztársaságot érintő, hosszan elhúzódó, fizetések körüli viták folyományaként a buszsofőrök az elmúlt hónapokban sztrájksorozatot indítottak. Akciójuk elsősorban a dél- és nyugat-londoni útvonalakat érintette, káoszt okozva az ingázók és a munkahelyükre minden nap bejárók számára.

A Battersea-i, Beddingtoni, Southall-i, Twickenham-i, Walworth-i és Hayes-i telephelyek dolgozói a munkahelyek, a fizetések és a feltételek körül kialakult konfliktus miatt döntöttek úgy, hogy sztrájkot hirdetnek.

Most azonban elfogadták az „alaposan feltuningolt” fizetési ajánlatot, ami egyben azt is mutatja, hogy az Egyesült Királyság magán- és közszférájában folyamatban lévő hasonló sztrájk sorozatok adott esetben akár sikerrel is járhatnak. Ez pedig mindenképp jó hír lehet a többi sztrájkoló dolgozó számára, ugyanakkor valamelyest aggasztó azok számára, akik a munkabeszüntetések miatt a szolgáltatásokat nem tudják rendesen igénybe venni.

A Unite megerősítette, hogy a két évnél hosszabb szolgálati idővel rendelkező sofőrök óránként 18 fontot fognak kapni, ami az alapbérük 18%-os emelésének felel meg.

Vége a buszvezetők sztrájkjának Londonban, miután elfogadták az igen csak „emberes” fizetésemelést 4

Sharon Graham főtitkár a hír hallatán azt mondta: „Ez egy fontos győzelem ami a fizetéseket illeti. A munkások szilárdan kitartottak, és szakszervezetük, a Unite támogatásával nagyon is megérdemelt fizetésemelést értek el. A Unite állandóan a tagok munkáira, fizetésére és munkafeltételeire összpontosít, és továbbra is igyekszik minél magasabb fizetést biztosítani a dolgozók számára.”

A vita lezárása érdekében egy másik új megállapodás kapcsán is folyamatban vannak a tárgyalások, amelyben a pihenők és a kezdési időpontok körüli vita végére szeretnének pontot tenni. A béremelés mellett elbocsátásuk után visszahelyezték a szakszervezeti képviselőket is.

A Unite korábban ugyanis egyértelművé tette, hogy a képviselők visszahelyezése nélkül nem lesz semmiféle megállapodás, de így most ez a probléma is megoldódott.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után