Vége a Brexit tárgyalásoknak, ha 1 héten belül nincs eredmény 1

Theresa May, brit miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy amennyiben az elkövetkező egy hétben nem sikerül dűlőre jutni a Brexit kapcsán a Munkáspárttal, úgy véget vet a pártok közti egyeztetéseknek.

A miniszterelnök végre engedett a rá nehezedő nyomásnak, és kiszabott egy konkrét határidőt, hogy meddig van még értelme Jeremy Corbynnal, az ellenzék vezetőjével tárgyalni a kilépésről, és egyben egy olyan Brexit megoldásról, amelyet a brit parlament többsége hajlandó lenne elfogadni, és megszavazni.

Vége a Brexit tárgyalásoknak, ha 1 héten belül nincs eredmény 3

Amennyiben a munkáspártnál sikerülne elérni azt, hogy a képviselőik nagy része igennel szavazzon May Brexit tervezetére, úgy azt ismét, immár negyedik alkalommal bocsátanák szavazásra a brit alsóházban. Amennyiben azonban erre nem lesz semmiféle garancia, úgy az Independent értesülése szerint „a kormány egy másik irányba fog elindulni”.

A tárgyalások befejezésének végső határidejét a hétfői napon tűzték ki, miután az aznapi megbeszélések eredményesebbek voltak a vártnál. A miniszterelnök szóvivője szerint a megbeszélések „komolyak és konstruktívak” voltak. Egészen mostanáig a Downing Street nem közölte egyértelműen, hogy meddig kíván a kormány tárgyalni az ellenzékkel a kilépés kapcsán, pedig a miniszterelnök taktikáját a saját pártjának képviselői is egyre többen és egyre hangosabban kritizálták az utóbbi napokban.

Annak ellenére, hogy a hétfői megbeszéléseket sikernek könyvelte el a kormány, a hírek szerint a két fél még mindig igen távol áll attól, hogy közös nevezőre jusson. Nem tudni ugyanis, hogy a kormány mit akar kezdeni a munkáspárt azon követelésével, hogy az ország maradjon az EU-val közös vámunióban.

Vége a Brexit tárgyalásoknak, ha 1 héten belül nincs eredmény 4

Emellett az sem tiszta továbbra sem, hogy a kormány mit ért az alatt, hogy ha ez nem jön össze, akkor „másik irányba indul el”. Az egyik lehetséges megoldás, ami szóba jöhetne, az a DUP párttal való kibékülés lenne, amivel sikerülne végre biztosítania a konzervatív pártnak a parlamenti többséget a Brexit káosz megoldásához. A miniszterelnök elképzelése szerint azért van szükség erre a határidőre, hogy mire május végén elérkezik az európai parlamenti választások ideje, addigra a kormány előtt tiszta legyen a kép annak tekintetében, hogy hogy is állnak a dolgok a brexit körül.

Persze, amennyiben valami csoda folytán sikerülne megszavaztatni a Brexit tervezetet, akkor a kilépést még időben véglegesíteni tudná a brit kormány, és akkor már nem lenne szükséges képviselőket küldeni az európai parlamentbe július elején. Azonban ahhoz, hogy negyedjére is szavazásra bocsássa May a tervezetet, biztosan tudnia kell, hogy a munkáspárt nem fogja az utolsó pillanatban mégis leszavazni azt, egy ilyen baki ugyanis most még tovább növelné a kockázatát annak, hogy a miniszterelnöksége hirtelen és csúfos véget ér.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után