Valaki elkezdett névtelenül pénzt osztogatni a lakosoknak borítékokba rejtve karácsony alkalmából Angliában 1

Egy nagylelkű idegen karácsony alkalmából azzal próbált meg kedveskedni az egyik városban Közép-Angliában, hogy 100 fontnyi készpénzzel megtömött borítékokat dugdosott be egy csomó ház és lakás postaládájába, vagy tette le az ajtajuk elé.

Valaki elkezdett névtelenül pénzt osztogatni a lakosoknak borítékokba rejtve karácsony alkalmából Angliában 3

A leveleket december 23-án, pénteken kézbesítették Cliftonban Nottingham külvárosában, és mindegyiken a „Random Act of Kindness” (csak egy kis kedvesség) felirat volt olvasható. Ez a kedves gesztus az elmúlt években úgy tűnik, hogy helyi hagyománnyá kezd válni, mert 2020-ban és 2021-ben is hasonló borítékok jelentek meg véletlenszerűen a levélszekrényekben.

Sarah Lynne bölcsődei alkalmazott volt az egyik személy aki borítékot kapott az idén, és bár nyilván nem egy hatalmas összegről beszélünk, azért nagyon hálás volt érte. A 29 éves nő ezt mondta: „A fiam fedezte fel a borítékot, először odaszaladt hozzám, és azt kiabálta, hogy „a Mikulástól van?”. Odaadta a borítékot, és őszintén szólva le voltam nyűgözve.”

„Ilyen dolgok soha nem történnek meg velem. Láttam, hogy az évek során emberek többször is posztolták, hogy kaptak ilyen borítékot, és mindig is nagyon kedves gesztusnak tartottam, különösen idén, mert most meg pláne jól fog jönni. Bárki is tette, egy titokzatos hős, és hatalmas a szíve. Mivel mostanában annyi rossz dolog történik a világon, jó tudni, hogy vannak még jó emberek, ez igazán szívmelengető érzés.”

Arra a kérdésre, hogy mire tervezi költeni a pénzt, Sarah így felelt: „A fiaimnak veszek valami ajándékot belőle és fel kell tölteni a gázt és az elektromos áramot, és azt tervezem, hogy egy részét továbbadom, és élelmiszert veszek adományként az élelmiszerbankok számára.”

Valaki elkezdett névtelenül pénzt osztogatni a lakosoknak borítékokba rejtve karácsony alkalmából Angliában 4

Egy másik cliftoni lakos, a 40 éves Peter Dennis is kapott egy ilyen pénzes borítékot. Ő azt mondta: „A feleségem, Lindsay volt az, aki megtalálta a borítékot, én akkor épp nem voltam itthon. Nagyon elérzékenyült, ahogy az várható is volt, mivel mostanában nem volt túl jó formában, mivel a karácsonyi időszak nagyon nehéz neki, mivel az apja pár éve ilyenkor halt meg.”

„A CCTV-n észrevett egy autót kint, és kissé furcsának találta, ahogy leparkolt, mert nem ismerte fel. Ekkor egy lány az ajtóhoz sétált, és bedobta a borítékot, de mire a feleségem az ajtóhoz ért, már elhajtott.”

Arra a kérdésre, hogy mire tervezik elkölteni a pénzt, Péter így válaszolt: „Egyrészt az energiaszámlákra mert fel kell tölteni a prepayment meter-ünket, és a kisfiunknak pedig ma van a tizenegyedik születésnapja, úgyhogy a fennmaradó összeget arra fordítjuk, hogy elmegyünk együtt valamerre vacsorázni.”

„Tavaly mindketten láttuk a Facebookon, hogy ugyanez megtörtént – a nagynéném is kapott borítékot, amit kedves húzásnak tartottunk, de nem számítottam rá, hogy ez velünk is megtörténik. Még mindig megdöbbenve gondolok arra, hogy valaki a nehezen megkeresett pénzét teljesen idegeneknek adja oda, főleg manapság a megélhetési költségek válsága közepette.”

Clifton-szerte számos más háztartáshoz is érkezett ilyen készpénzes boríték idén, és sokan a közösségi médián keresztül igyekeztek kifejezni hálájukat és megdöbbenésüket. Bárki is volt az, jó látni, hogy vannak még ilyen emberek, és nem a hírnévért és a likeokért csinálják!   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után