Vagy 15,000 utas bukta a mai repülőjáratát Anglia legnagyobb repülőterén: tovább nő a káosz Heathrow-n, és még kártérítés sem jár!!! 1

Az Egyesült Királyság legnagyobb repülőterén történt legutóbbi összeomlás következtében Heathrow arra kérte a 2-es és 3-as terminálról gépeket indító légitársaságokat, hogy mondják le hétfői menetrendjük 10 százalékát a poggyászkezeléssel kapcsolatos növekvő problémák miatt.

Vagy 15,000 utas bukta a mai repülőjáratát Anglia legnagyobb repülőterén: tovább nő a káosz Heathrow-n, és még kártérítés sem jár!!! 3

Becslések szerint az incidens durván 90 járat 15 000 utasát érinti eddig. A törölt járatok a Man-szigetet kiszolgáló Loganair ATR72-es ingázó repülőgépektől a Dubajba tartó Emirates Airbus A380-ig terjednek, amely közel 500 utas befogadására alkalmas. Tehát kisebb és egészen nagy gépek is vannak köztük.

A Virgin Atlantic legalább három transzatlanti járatot törölt a történtek miatt, köztük New York-i és Los Angeles-i indulásokat is. A British Airways, amely néhány járatot üzemeltet csak a 3-as terminálról, azt mondta, hogy „kis számú járatot kellett csak törölnie”. A BA által eredetileg Toulouse-ba induló mindhárom gép, valamint a négy marseille-i járat közül kettő is a törölt járatok közt van.

A légitársaság szóvivője így nyilatkozott a történtek kapcsán: „Kapcsolatba lépünk az érintett ügyfeleinkkel, hogy elnézést kérjünk, tájékoztassuk őket fogyasztói jogaikról, és alternatív lehetőségeket kínáljunk nekik, beleértve a visszatérítést vagy az újrafoglalást.”

A kérés a hétvége végén érkezett a légitársaságok felé, amikor a repülőtéren poggyászproblémák adódtak. A 2-es terminál összetett poggyászrendszere pénteken meghibásodott, ami egy „poggyászhegy” felhalmozódásához vezetett, amelyről egy korábbi cikkünkben itt olvashattok és láthattok róla felvételeket.

Az óriási poggyászhalmot állítólag mostanra már sikerült elpakolni és elindítani azokat a tulajdonosaik irányába, de napokig is eltarthat, mire mindenki megkapja a csomagját.

Sok érkező utasnak hosszú ideig kell várnia a poggyászára a kimerítő hosszú repülés után. Chelsea Alison például, aki San Franciscóból érkezett férjével és 10 hónapos babájával, órákat várt mire a csomagjaikat megkapták.

A The Independentnek elmondta: „A San Francisco-i járatunk közel két órát késett londoni problémák miatt. A gépről való leszállás a személyzeti problémák miatt késett. Majd három és fél órát vártunk a csomagjainkra.” A Virgin Atlantic azt mondta neki, hogy a csomagokat kiküldhetik nekik Essexbe, de figyelmeztették, hogy ez akár egy hetet is igénybe vehet.

A Heathrow reptér szóvivője azt mondta: „Elnézést kérünk az utasoktól a hétvégén tapasztalt fennakadásokért. A poggyászrendszereket érintő technikai problémák miatt arra jutottunk, hogy június 20-án, hétfőn felkérjük a 2-es és 3-as terminálon közlekedő légitársaságokat járataik számának csökkentésére. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy minimalizáljuk a problémákat, és arra kérünk minden utast, hogy tájékozódjon légitársaságainál a legfrissebb információkról.”

A törlések okát „rendkívüli körülménynek” tekintik, vagyis az utasok nem jogosultak pénzbeli kártérítésre a légitársaságuktól. A légitársaságoknak azonban a lehető leghamarabb célba kell juttatniuk az utazókat, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy fizetniük kell azért, hogy egy rivális légitársasággal repüljenek.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után