Vadászgépet küldtek az egyik londoni easyJet járathoz, miután az egyik utas a gépen "bombával fenyegetőzött" 1

Az egyik easyJet járat utasai az ablakon kinézve egyszer csak azt tapasztalták, hatalmas megdöbbenésükre, hogy repülőgépüket egy spanyol vadászgép kíséri, méghozzá meglehetősen közelről, miután egy a fedélzetén tartózkodó tinédzser állítólag bombával fenyegetőzött.

Vadászgépet küldtek az egyik londoni easyJet járathoz, miután az egyik utas a gépen "bombával fenyegetőzött" 3

A felvételen egy F18-as harci repülőgép látható az A319-es mellett, ami épp nyaralni induló utasokat szállít a londoni Gatwick repülőtérről Menorcára. Az EasyJet megerősítette a szokatlan incidenst, mondván, hogy a gépet „elővigyázatossági biztonsági óvintézkedés” gyanánt kellett egy vadászgéppel kísérni.

Később kiderült, hogy egy 18 éves fiatalt le is tartóztattak, miután azzal vádolták meg, hogy fenyegető megjegyzést tett közzé az interneten. Bombakereső kutyák és rendőrök sokasága termett a helyszínen, amikor a gép leszállt, hogy felmérjék a helyzetet, és arra a következtetésre jutottak, hogy a bombafenyegetés „kamu” volt.

A repülőt az utasokkal együtt vagy négy órán át tartották a kifutón, mindazok után, hogy már eleve félórás késéssel landoltak a spanyol szigeten. A gyanúsított most arra készülhet, hogy egy több ezer fontos bírságot dugnak majd az orra alá, hogy kifizesse a rendőrségi akciót és a katonai repülőgép felszállásával járó költségeket.

A tinédzserről úgy tudni, hogy egy baráti társasággal ünnepelni utazott a napsütötte nyaralóhelyre. A riasztás akkor érkezett, amikor az easyJet gépe – az EZY8303-as járat – már közeledett a leszálláshoz vasárnap valamivel délután 5 óra előtt.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségének (EASA) szabályai szerint a vadászrepülőgépek csak „végső megoldásként” tartóztathatnak fel polgári repülőgépeket. A videón látható, ahogy a pilóta megbillenti a szárnyait az easyJet gépnek, ami a „kövess engem” kódja.

Az F18-as vadászgép többek közt onnan is ismert, hogy Tom Cruise Top Gun: Maverick című új filmjében is azzal repülnek. Akár 1190 mph sebességgel is képes repülni, és különféle fegyverek hordozására képesek, beleértve a levegő-levegő rakétákat, a hajóelhárító rakétákat és a levegő-föld rakétákat.

Többek között a spanyol légierő és az amerikai hadsereg is használja őket. A polgárőrség szóvivője ma azt mondta: „A polgárőrség letartóztatott egy 18 éves brit állampolgárt, aki a menorcai Mahonban közrendzavarás bűncselekményének feltételezett elkövetője volt.”

„Tegnap a menorcai repülőtér irányítótornyát bombafenyegetés miatt riasztották egy Londonból a sziget fővárosába, Mahonba tartó repülőgépen, amely még mindig a levegőben volt, és a repülőtérhez közeledett. A fenyegetést egy közösségi média felületen küldték el.”

„Amint a gép leszállt, a fő termináltól és más repülőgépektől távolabbi területre vitték. A polgárőrség pedig egy különleges akciót szervezett. Az utasokat kiszállították, és a megállapított protokollt követték, amíg a rendőrség meg nem tudta erősíteni, hogy hamis bombafenyegetésről volt szó, és a közösségi médián keresztül azonosították a felelőst, valamint öt másik társát tanúként. Ezt követően a helyi rendőrkapitányságra vitték őket, hogy a rendőrök alaposabban kivizsgálják, mi történt és kihallgassák az érintetteket.”       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után