Az ünnepek ideje alatt Londonban mindig megbolondul a tömegközlekedés, ami egyébként is sokszor kaotikus, de hogy ne járjunk pórul feleslegesen, összeírtuk, hogy mi mikor, és hogy fog közlekedni idén Karácsony és Szilveszter környékén a brit fővárosban.

snow-falls-outside-hampstead-underground-train-station-in-north-london-pic-pa-421769251

Az ünnepek ideje alatt a TfL számos javítási és egyéb munkálatokat akar letudni, a kevésbé mozgalmas napok alatt, így lesz, ami nem, vagy csak ritkábban fog közlekedni. A legfontosabb alapszabály Londonban továbbra is az, hogy Karácsony napján, azaz december 25-én egyáltalán nincs semmiféle tömegközlekedés a városban. SEMMI. Ezt mindenki tartsa észben. Taxizni, vagy biciklit bérelni továbbra is fogunk tudni, de se busz se metró se más nem lesz.

Repülőterek

A reptérre való időben történő kijutás fontos, ezért a most következő infókat jól vésse be mindenki. A Gatwick Express december 25 és január 3 között nem fog közlekedni. A Southern és a Thameslink vonatai East Croydon és East Grinstead megállókig járnak majd. Az egyetlen módja a London és Gatwick közti vonattal való közlekedésnek a Victoria-ról 30 percenként induló vonat less (menetidő 90 perc). Bővebb infó. Heathrow-ra egy fokkal jobb lesz kijutni, ugyanis a Heathrow Express járatai csak december 29-ig nem járnak majd. 29-e és január 2 közt 30 percenként fognak járni innen is.

article-2291408-1890734F000005DC-873_634x427

Tömegközlekedés Londonban

  • A londoni metró 24-én este 8-kor fog leállni és nem is indul majd újra 26-án reggelig.
  • Az Overground és a TfL Rail csak még egy nappal később, azaz 27-én fog újra embereket szállítani.
  • Szilveszter estéjén este 23:45-től hajnal 4:30-ig az összes londoni tömegközlekedési eszközön ingyen utazhat majd mindenki korlátlanul.
  • A Circle, Metropolitan, Hammersmith and City metróvonalakon, a TfL Rail-en és az Overground egyes szakaszain is munkálatok fognak zajlani az ünnepek alatt, ami nehezíti a közlekedést.
  • December 25 és január 3 között az 1-es zónában nem kell dugódíjat fizetnünk, ami azt jelenti, hogy vígan kocsikázhatunk majd kedvünkre a belvárosban.

Vonatok

Ami az állomásokat illeti, Paddington zárva lesz dec. 25-28-ig. London Bridge, Charing Cross, Waterloo East és Cannon Street megállók szintén zárva lesznek dec. 25 – jan. 3-ig.

Ha konkrétan valamelyik vasúttársaság járatainak ünnepi menetrendje érdekel, azt itt találjátok:

Abellio Greater Anglia – website

C2C – website

Chiltern Railways – website

Great Western Railway – GWR website

London Midland – website

Southeastern – Southeastern website

Southern – Southern website

South West Trains – website

Thameslink – website

Reméljük, sokan hasznát veszitek az infóknak! Kellemes ünnepeket!        Forrás: http://londonist.com/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]