A Transport  for London (TfL) új kijelzőket tesztel a brit fővárosban, ami felváltaná az idáig elterjedt papír alapú táblázatokat, menetrendeket és egyéb információkat a helyi járatokról.

E-Ink+Solar+Bus+Stop+-+Live+Bus+Arrivals+-+with+Bus (1)

Az e-papír mellett kampányoló cég a régi, papír menetrendeket elektronikus verzióra szeretné cserélni az összes londoni megállóban, ami ráadásul még interaktív is lenne, és jóval bővebb információt nyújtana a buszokról, és a menetrendekről, amiket igénybe akarunk épp venni.

Az új elektronikus menetrendek ráadásul napelemekkel is fel lennének szerelve, ami energiatakarékosabbá is tenné őket. Valós időben mutatná, hogy melyik járat mikor jár, és hány perc múlva érkezik a következő, emellett a teljes menetrendet és az adott járat teljes útvonalát és egyes megállóit is meg tudná mutatni.

bus-stop

A londoni buszmegállók egy része (nagyjából tízből kettő, három) most is rendelkezik kijelzővel, de az csak annyit mutat, hogy mikor jön a következő járat.

Ezzel az új technológiával egyelőre a városban négy buszmegállót láttak el, és a visszajelzésektől függően az egész város összes megállójába beszerelhetik őket. Mivel Londonban csaknem 19,000 buszmegálló található, a TfL azt is szeretné kideríteni, hogy a buszokkal rendszeresen közlekedő emberek mennyire elégedettek az új ötlettel, éppen ezért tesztelik őket pár hónapig.

london_bus_stop

A TfL technológiai igazgatója, Simon Reed azt nyilatkozta, hogy ez nem egy olcsó fejlesztés lesz, de még csak az elején tart a dolog és ez csak az egyik ötlet, ami alternatív megoldásként felmerült a régi, papír alapú menetrendek leváltására.

Az is felmerült, hogy mivel ezek a szerkezetek nem olcsók, a városban pedig sok a vandalizmus, és rengeteg dolgot megrongálnak, nem veszélyes-e ilyen drága dolgokat ilyen nagy számban kirakni az utcákra. Mr. Reed erre csak annyit mondott, hogy amíg egy dolog hasznos – márpedig ezek az új kijelzők pontosak lesznek és könnyen kezelhetőek -, addig a londoniak értékelik azokat, és amit hasznosnak tartanak, azt nem rongálják meg.     Forrás: http://www.bbc.com/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]