Újszülött csecsemő holttestére bukkant egy járókelő egy kertben Angliában 1

Egy férfit és egy nőt is bevitt a rendőrség kihallgatásra egy újszülött halála miatt, akinek a holttestét egy kertben fedezték fel egy Dél-Angliában található városban.

Újszülött csecsemő holttestére bukkant egy járókelő egy kertben Angliában 2

A kisfiút egy éppen arra sétáló járókelő találta meg teljesen véletlenül a somerseti Weston-Super-Mare területén lévő ingatlan hátsó kertjében a szombati nap folyamán, nem sokkal reggel 9 óra előtt. A gyermek halálát a rendőrség emberölésként kezeli, és két embert már le is tartóztattak az eset kapcsán.

Újszülött csecsemő holttestére bukkant egy járókelő egy kertben Angliában 3

A csecsemő halálának oka egyelőre nem ismert, de a héten esedékes boncolást követően már a rendőrség is többet fog majd tudni a haláleset pontos körülményeit illetően – közölte az Avoni és Somerseti Rendőrség egyik szóvivője. Tegnap a rendőrség sürgős felhívást tett közzé a csecsemő édesanyjának megtalálására, mondván, hogy aggódnak az egészségi állapota miatt. Később a nőt meg is találták és kórházba szállították – közölte a rendőrség.

Újszülött csecsemő holttestére bukkant egy járókelő egy kertben Angliában 4

A nyomozók egyelőre azt még nem erősítették meg, hogy van-e valamiféle kapcsolat a letartóztatott férfi és nő illetve a csecsemő között. James Riccio főfelügyelő az incidens kapcsán a következőket mondta:

Újszülött csecsemő holttestére bukkant egy járókelő egy kertben Angliában 5

„A vizsgálat jelentős fejleményei következtében megerősíthetem, hogy a baba halálát mostantól emberölésként kezeljük. Egy férfit és egy nőt letartóztattunk, és őrizetben vannak kihallgatás céljából. A holttest boncolása a hét végén fog megtörténni, de nem várunk tőle semmilyen meggyőző eredményt. Tudom, hogy ez a fejlemény sok aggodalmat fog okozni a helyi lakosság körében, különösen a tragikus körülmények miatt, de hangsúlyoznám, hogy bár az ügyet emberölésként kezeljük, mindig a bizonyítékokra hagyatkozunk, és nem akarunk senkit elhamarkodottan megvádolni.”        Forrás

Megosztás