koronavírus készültségi szint

A hétfői napon, a délutáni órákban tették közzé, hogy Londonot az esetek számának „exponenciális emelkedése” a hét közepétől a legszigorúbb hármas készültségi szint alá helyezik. A hírt egészségügyi miniszter jelentette be.

Koronavírus UK: London 3-as készültségi szint alá kerül, a vírus pedig mutálódott 2

Matt Hancock hétfő délután közölte a tényeket a brit parlament alsóházában a képviselőkkel, amikor arról beszélt, hogy a fertőzöttek száma gyorsan emelkedik a fővárosban. A döntés Essex és Hertfordshire egyes részeit is érinti, így az ott lakók is készüljenek. Az új korlátozások a fővárosban szerdától lépnek érvénybe. A 3. szintű korlátozások miatt a kocsmák és éttermek kénytelenek lesznek bezárni a főváros egész területén az év egyébként legforgalmasabb időszakában, ami ki tudja hány újabb vállalkozás összeomlását eredményezheti. Sadiq Khan londoni polgármester további pénzügyi támogatást kért a fővárosi vállalkozások számára, amelyek várhatóan kétség nélkül hatalmas károkat fognak elszenvedni.

Az államtitkár ezen kívül azt is elmondta, hogy a következő felülvizsgálat, amikor döntenek az egyes területek besorolásáról, december 23-án, szerdán lesz. Azt mondták, hogy mégis inkább „hetente” lesz, nem pedig 14 naponta, amint azt a kormány korábban ígérte.

Rendkívüli közleményében Mr. Hancock azt is elárulta, hogy a tudósok a vírus új változatát azonosították, és ez valószínűleg összefüggésbe hozható az ország északkeleti részén és a Londonban kialakulóban levő helyzettel. Az egészségügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nagy valószínűséggel az oltás ugyanolyan hatékony lesz ellene, és valószínűleg nem lesz halálosabb, mint a betegség eddigi változatai.

„A koronavírus új változatát azonosítottuk, amely összefüggésben lehet annak dél-kelet-angliai gyorsabb terjedésével. Az első elemzés azt sugallja, hogy ez a változat gyorsabban növekszik, mint a meglévő változatok. Eddig már több, mint 1000 esetet azonosítottunk ezzel a változattal, főleg Anglia déli részén, közel 60 különböző területen, és a számuk gyorsan növekszik. Ezen a ponton hangsúlyoznom kell azt is, hogy jelenleg semmi sem utal arra, hogy ez a variáns nagyobb valószínűséggel okozna súlyosabb lefolyású betegséget, és a legfrissebb klinikai elemzések szerint nagyon valószínűtlen az is, hogy ez ellen a mutáció ellen az oltás nem működik majd.” – nyilatkozta Mr. Hancock.

A londoni Greenwich és Islington kerületek Angliában elsőként szóltak ma az iskoláiknak, hogy zárjanak be, és álljanak át az online oktatásra. A nemrég nyilvánosságra hozott megdöbbentő adatok azt mutatják, hogy Londonban egy hét alatt csaknem 24 000 új, hivatalosan is megerősített fertőzött volt, az esetek száma pedig minden városrészben emelkedett. Az ország egyes részein a készültségi szintek változásait hivatalosan majd szerdán fogják bejelenteni.         Forrás

Megosztás