"Újjáépítjük Nagy-Britanniát" - az új brit miniszterelnök első beszéde az ország lakosságához 1

Sir Keir Starmer megtartotta első beszédét az Egyesült Királyság új munkáspárti miniszterelnökeként, miután a konzervatívok az elmúlt évtizedek legnagyobb vereségét szenvedték el a munkáspárttal szemben.

"Újjáépítjük Nagy-Britanniát" - az új brit miniszterelnök első beszéde az ország lakosságához 3

Starmer hatalmas tapsvihar közepette érkezett, és a Downing Street 10. bejárata előtt újságírókkal és támogatóival körülvéve tartotta meg beszédét. A helyszínen összegyűlt tömeghez röviddel azután szólt, hogy találkozott III. Károly királlyal a Buckingham-palotában, és köszönetet mondott támogatóinak, és az elődjének, Rishi Sunaknak.

Mr. Starmer kijelentette, hogy túl sokáig „hunytunk szemet” a problémák felett. Megígérte, hogy újjáépíti Nagy-Britanniát, talpra állítja az NHS-t, biztosítja a határok védelmét, és mindenkit méltósággal és tisztelettel kezel. Választási kampánya során Starmer olyan területekre összpontosított, mint a nemzetbiztonság, a bevándorlás, a gazdaság, a munka, a közlekedés, a környezetvédelem és az NHS.

"Újjáépítjük Nagy-Britanniát" - az új brit miniszterelnök első beszéde az ország lakosságához 4

Starmer így folytatta: „Négy nemzet, ismét együtt. Szembenézünk a kihívásokkal, ahogyan már oly sokszor a múltban. Tisztelettel és alázattal meghívom önöket, hogy csatlakozzanak ehhez a kormányához… tennivalóink sürgősek, hát álljunk neki még ma.”

Egyben utalt a nemzet „fáradtságára” is, hozzátéve: „Amikor az emberek által hozott áldozatok és a politikusoktól kapott szolgáltatások közötti szakadék ilyen nagyra nő, ez a nemzet szívében fáradtságot, kimerültséget eredményez, az eljövendő jobb jövőbe vetett remény, szellem és hit elapadását.”

"Újjáépítjük Nagy-Britanniát" - az új brit miniszterelnök első beszéde az ország lakosságához 5

„De együtt kell előre lépnünk. Most ezt a sebet, ezt a bizalmatlanságot csak cselekvéssel lehet begyógyítani, nem szavakkal, ezt tudom. De ma kezdhetünk azzal, hogy egyszerűen elismerjük, hogy a közszolgálat kiváltság, és hogy a kormánynak minden egyes embert tisztelettel kell kezelnie ebben az országban.”

Beszédét zárva tapsviharral és üdvözlésekkel fogadták a jóakarók, akikkel a miniszterelnök lelkesen kezet rázott.  Mr. Starmer és felesége ezután kéz a kézben lépett be a Downing Street 10. ajtaján.

A Munkáspárt elsöprő győzelme egyben a Konzervatív Párt valaha volt legnagyobb vereségét jelenti, mivel a Munkáspárt több mint 400 mandátumos többséget szerzett a parlamentben.

Ez az első munkáspárti kormány Gordon Brown 2007-es miniszterelnöki megválasztása óta. Néhány órával korábban, a leköszönő miniszterelnök, Rishi Sunak kijelentette, hogy felelősséget vállal pártjának súlyos vereségéért, amely a valaha volt legrosszabb eredményük a választásokon.

Sunak a Downing Streeten tartott búcsúbeszédében elmondta: „Az ország lakosságának szeretném mindenek előtt kimondani, hogy sajnálom. Mindent beleadtam ebbe a munkába, de önök egyértelmű jelzést küldtek, hogy az Egyesült Királyság kormányának változnia kell. És az önök ítélete az egyetlen, ami számít. Hallottam az önök haragját, csalódottságát, és felelősséget vállalok ezért a vereségért.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után