Eldőlt! Megvan a választások eredménye Nagy-Britanniában - a tory kormány elképesztő csúfos vereséget szenvedett 1

Sir Keir Starmer kijelentette, hogy „a változás most kezdődik” az Egyesült Királyságban, miközben arra készül, hogy a történelem egyik legnagyobb arányú győzelmét követően vegye át a Downing Street 10 kulcsait.

Eldőlt! Megvan a választások eredménye Nagy-Britanniában - a tory kormány elképesztő csúfos vereséget szenvedett 3

A munkáspárt vezetője diadalmas tapsvihar közepette mondta el győzelmi beszédét, miután a párt hivatalosan is elérte a 326 mandátumot, ami a többségi kormányzáshoz szükséges. Azt mondta: „Megcsináltuk! Kampányoltunk érte, harcoltunk érte, szavaztunk érte, és most itt van.”

Rishi Sunak elmondta, hogy felhívta Sir Keirt, hogy gratuláljon neki, miután pártja súlyos vereséget szenvedett, és eddig mindössze 119 mandátumot szereztek, szemben az öt évvel ezelőtti 365-tel. Liz Truss, Penny Mordaunt, Grant Shapps és Jacob Rees-Mogg is azon számos vezető toryk között vannak, akik elvesztették mandátumukat.

A Munkáspárt 411 mandátumot szerzett, ami körülbelül 170 fős többséget jelent majd, miközben az utolsó néhány eredmény még hátravan.

Eldőlt! Megvan a választások eredménye Nagy-Britanniában - a tory kormány elképesztő csúfos vereséget szenvedett 4

A Liberális Demokraták 71 mandátumot szereztek, a Reform UK 4-et, a Zöld Párt 4-et, az SNP 8-at és a Plaid Cymru 4-et.

Nigel Farage Clactonban nyert, nyolcadik próbálkozásra parlamenti mandátumot szerzett. A Reform UK a legnagyobb szavazati arány javulást érte el, 12,3 százalékos növekedéssel a 2019-es eredményekhez képest. Azonban Nigel Farage pártja mindössze 4 mandátumot szerzett.

Eközben a toryk elvesztették az országos szavazati arányuk 20 százalékát – közel felét a 2019-es támogatottságuknak. Mr. Sunak könnyedén nyerte meg Richmond és Northallerton körzetét a szavazatok 48 százalékát megkaparintva, annak ellenére, hogy egyes közvélemény-kutatások más eredményt jósoltak, de beszédében elismerte vereségét, és megerősítette, hogy már felhívta Sir Keirt, hogy gratuláljon neki. Azt mondta a tory tagoknak és jelölteknek: „Sajnálom.”

Eldőlt! Megvan a választások eredménye Nagy-Britanniában - a tory kormány elképesztő csúfos vereséget szenvedett 5

Starmer szerint az ország „kész a változásra”, miután a Munkáspárt elsöprő győzelmet aratott az általános választásokon.

Az újraválasztását követően Holborn és St Pancras körzetében Sir Keir így nyilatkozott: „Ma este az emberek itt és szerte az országban kinyilvánították a véleményüket, és azt mondják, hogy készen állnak a változásra. Hogy véget vessünk a színpadi politikának, és visszatérjünk a köz szolgálatához.”

„Önök Szavaztak, most rajtunk a sor, hogy teljesítsünk.” A munkáspárti vezető, aki az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke lesz, megköszönte a választóknak és a kampányban résztvevőknek a támogatást, és azt mondta: „Ne felejtsük el, hogyan jutottunk el idáig. Ma reggel mindenki láthatja, hogy a brit nép azért szavazott, hogy új fejezetet nyissunk.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után