Óriási káosz és fejetlenség Anglia legnagyobb repülőterén egy "vészhelyzet" miatt 1

Hatalmas káosz uralkodott el a Heathrow repülőtéren, miután a 2-es terminált egy állítólagos vészhelyzet miatt kiürítették. Az utasok elmondása szerint “pánik” uralkodott el, az emberek “mindenfelé futkároztak”, miután a sürgősségi szolgálatok mindenkit arra kértek, hogy hagyják el a terminált.

Óriási káosz és fejetlenség Anglia legnagyobb repülőterén egy "vészhelyzet" miatt 3

A helyszínen készült felvételeken hatalmas tömeg látható London legforgalmasabb repülőterén, miután a Met Police-t is riasztották egy “gyanús tárgy” miatt.

Sokak elmondása szerint “hatalmas tömegnyomor” alakult ki, amikor újra megnyitották a terminált, mert mindenki attól tartott, hogy lekésik a járatukat. Mindez pont akkor történt, amikor több száz angol szurkoló próbált eljutni Düsseldorfba, Németországba, hogy részt vehessenek a Svájc elleni Euro 2024 negyeddöntő mérkőzésen.

Óriási káosz és fejetlenség Anglia legnagyobb repülőterén egy "vészhelyzet" miatt 4

Mark Pusey, aki a repülőtéren tartózkodott, és éppen a mérkőzésre utazott volna, aggódott, hogy emiatt lekési a frankfurti csatlakozást.

“A terminált lezárták, és senki sem mondta meg, miért,” mondta a 44 éves nyugat-londoni férfi. “Pánik uralkodott el több terminálban – az emberek mindenfelé futkároztak.”

Óriási káosz és fejetlenség Anglia legnagyobb repülőterén egy "vészhelyzet" miatt 5

“Teljes információhiány van. Senki sem mond semmit. Amikor kérdezek valamit a személyzettől, csak annyit mondanak, hogy ‘Nem mondhatom el’.

“Káosz van – sok ember rohangál körbe-körbe. Volt egy férfi, aki inkább hagyta veszni a táskáját és megpróbált felszállni a járatra, mintsem hogy várakozzon és lekésse azt.”

A Heathrow reptér egy közleményben közölte, hogy az incidens mostanra megoldódott, de Mark szerint a terminál újranyitása még nagyobb káoszt okozott.  “Amikor végül megnyitották a terminált, az emberek összetorlódtak és egymást taposták.”

Óriási káosz és fejetlenség Anglia legnagyobb repülőterén egy "vészhelyzet" miatt 6

“Az emberek elhagyták egymást. Őrület volt, és úgy tűnt, mintha senki sem lenne ura a helyzetnek. Nem közöltek velünk semmit.”

A Heathrow reptér szóvivője ezt mondta: “Ma reggel alkalmazottaink a sürgősségi szolgálatokkal együttműködve reagáltak egy incidensre a 2-es terminálban, amely mostanra megoldódott. Kérjük az utasokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot légitársaságukkal, ha a 2-es terminálból repülnek, a repülőtér többi része normálisan működik.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után