Újabb vizsgálat indult a Wizz Air ellen: több utas is panaszkodott, hogy az online jegyvásárlásnál extra díjak kifizetésére kényszerít a rendszer 1

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Wizz Air magyar fapados légitársaság ellen. Ez azután következett be, hogy kiderült, hogy már 18 órával a felszállás előtt is extra összeget akarnak kifizettetni az utasokkal az ülésekért.

Újabb vizsgálat indult a Wizz Air ellen: több utas is panaszkodott, hogy az online jegyvásárlásnál extra díjak kifizetésére kényszerít a rendszer 3

A 444.hu elmondása szerint az egyik olvasójuk, János azt írta, hogy a Wizz Air annak ellenére kötelezi utasait, hogy fizessenek az ülőhelyükért, hogy már megvették a jegyet. Ellenkező esetben nem tudják elvégezni a “becsekkolási” folyamatot. Az online check-in eljárás második szakaszában a légitársaság rendszere nem dobta fel a harmadik, ingyenes ülőhely opciót.

Ennek eredményeként sokan belemennek, hogy plusz pénzt fizessenek egy olyan szolgáltatásért, amelyet nem is akarnak. A Wizz Air ügyfélszolgálata nem segített Jánoson, a cég szóvivője szerint pedig semmi szabálytalan nem történt. Elmondásuk szerint lefuttattak néhány tesztet, és azt mondták, hogy a rendszer tökéletesen működik.

A Gazdasági Versenyhivatal azonban vizsgálatot indított az incidens kacsán. A vizsgálat már folyamatban van, de a fapados légitársaság tagadja, hogy szándékosan pénzt akarnának kifizettetni ügyfeleikkel a helyükért.

Ha egy Wizz Air járatra veszünk jegyet, plusz pénzt fizethetünk a hely kiválasztásáért. Így magunk választhatjuk ki, hogy hol üljünk repülés közben. Természetesen ez extra szolgáltatás, amiért nem kötelező fizetni. Aki nem szeretné, az online bejelentkezést 24 órával a felszállás előtt ingyenesen megteheti. Azok, akik külön fizetnek a helyükért, már egy hónappal a járatuk indulása előtt megtehetik ezt.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat ez a Wizz Air részéről?

János és állítólag rajta kívül más utasok is azt tapasztalták, hogy az online check-in rendszerben nem volt felkínálva ingyenes lehetőség, pedig 18 óra múlva indult a járatuk. János ezt állítása szerint képernyőmentésekkel tudja bizonyítani.

Egyszeri 26 GBP-os összeget kellett fizetnie az ülésért, hogy utazhasson. A Wizz Air Jánosnak azt mondta, hogy a rendszerük tökéletesen működött, de a GVH véleménye eltérő. Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indítottak vizsgálatot – írta a hvg.hu. A GVH azt írta az utasnak, hogy az ügyben vizsgálatot folytatnak.

Hozzátették azt is, hogy figyelmeztettek minden légitársaságot, hogy szüntessék meg az olyan jegyértékesítést és a reklámozási gyakorlatokat, amelyek észrevétlenül torzíthatják a fogyasztói döntéshozást. Októberben azt mondták, hogy amennyiben nem történik változás a piacon, komolyabb vizsgálatokat fognak indítani. A Wizz Air nem ismerte el, hogy hibázott volna, de megígérte, hogy mindenben segíti a GVH munkáját. Továbbá azt mondták, mindent megtesznek azért, hogy minden vonatkozó szabályt betartsanak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után