Újabb variálás a szabályok körül Angliában… 1

Az embereknek a következő négy-hat héten keresztül folytatniuk kell az otthonról történő dolgozást, ha megtehetik, a koronavírus esetek számának rohamos emelkedése okán – szólított fel mindenkit a Public Health England egyik igazgatója.

Újabb variálás a szabályok körül Angliában… 3

Miközben Boris Johnson arra készül, hogy július 19-én eltörölje az otthonról dolgozásról szóló útmutatást, a többi megmaradt korlátozással egyetemben, Dr. Susan Hopkins arra figyelmeztetett, hogy az ország nagyon közel áll ahhoz, hogy az új fertőzöttek száma ismét veszélyes magasságokba emelkedjen.

Hozzátette, hogy ha az R reprodukciós ráta értéke a közeljövőben meghaladja a 2-t, akkor “nagy valószínűséggel” az országban a kórházi betegfelvételek száma megint el fogja érni a kritikus értéket. Július 6-án 563 beteget ápoltak kórházban a koronavírus miatt az Egyesült Királyságban. A Times Radio-nak nyilatkozva a PHE országos szinten ismert tanácsadója elmondta, feltűnt neki, hogy a kormány „nagyon próbálná” visszaküldeni az embereket az irodába.

„Úgy gondolom, hogy az elkövetkező hetek során ezt a vállalkozásoknak nagyon óvatosan kell végrehajtaniuk, hogy a fertőzöttek számát ne emeljük még tovább… Ha valaki képes otthonról hatékonyan végezni a munkáját, akkor azt gondolom, hogy a következő négy-hat hétben, az esetek számának növekedése miatt, fontos lenne hogy az így is cselekedjen. Aztán persze folytatnunk kell majd az irodába való óvatos visszatérést, amint az esetek számában csökkenést tapasztalunk.”

A hét elején Rishi Sunak brit pénzügyminiszter is azt mondta, hogy az emberek irodákba való visszatérése pozitív dolog, és kiemelte a kollégákkal való közös munka és a munkahelyi légkör előnyeit, különösen a fiatalok számára. Eközben a miniszterelnök a múlt heti sajtótájékoztatón szintén elmondta, hogy nem lesz többé szükség arra, hogy az embereket otthoni munkavégzésre utasítsák.

Dr. Hopkins emellett elmondta még, hogy „határozottan azt tanácsolja” az embereknek, hogy továbbra is viseljenek szájmaszkot a „zsúfolt helyeken, különösen olyan emberek között, akiket személyesen nem ismernek, vagy akikkel nem tartoznak egy háztartásba, vagy nincsenek szoros kapcsolatban”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után