Újabb változás a maszkviselés körül a diákok számára Angliában + friss hírek a járványhelyzet alakulása kapcsán 1

A brit kormány ismét szigorította a Coviddal kapcsolatos iránymutatást azon iskolások számára, akik betöltötték a 11 éves kort, ami azt jelenti hogy arra kérik őket, viseljenek maszkot az osztálytermekben, ugyanis az omicron variánsnak köszönhetően a Covid-fertőzöttek aránya tovább emelkedik.

Újabb változás a maszkviselés körül a diákok számára Angliában + friss hírek a járványhelyzet alakulása kapcsán 3

Az intézkedéseket az angliai felső tagozatos diákok számára a félév kezdetétől, vagyis a most következő héttől január 26-ig vezetik be. Hogy utána mi lesz, azt egyelőre nem lehet tudni, viszont ez egy igen egyértelmű jele annak, hogy a többi, eddig bevezetett intézkedés is megmarad legalább ugyaneddig Angliában.

Angliában eközben szombaton újabb 162 572 koronavírusos esetet regisztráltak, az egészségügyi vezetők pedig arra figyelmeztettek, hogy a kórházak egyre nehezebben kezelik az egyre nagyobb számú megbetegedést. Chris Hopson, az egészségügyi trösztöket képviselő NHS Providers vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy „a következő néhány nap döntő jelentőségű lesz” az Omicron-variáns okozta hullám megfékezéséért folytatott küzdelemben, és kijelentette, hogy a kormánynak „készen kell állnia új korlátozások azonnali bevezetésére, ha szükség lesz rájuk”.

Elmondta emellett azt is, hogy a kórházakban dolgozó személyzet „megállás nélkül” dolgozik, és az NHS-re „közel akkora nyomás nehezedik már most” mint tavaly ilyenkor, annak ellenére, hogy a kórházakban kevesebb koronavírusos beteg van.

Eközben Matthew Taylor, a kórházakat képviselő NHS Konföderáció vezetője azt mondta, hogy előfordulhat, hogy ki kell tiltani a látogatókat a kórházakból, ha a betegfelvételek száma tovább emelkedik. A BBC Breakfastnek elmondta: „A kórházi vezetőknek nagyon nehéz döntéseket kell meghozniuk, és a látogatók kizárása az egyik ilyen nagyon nehéz döntés. Ezt senki sem akarja megtenni, de ha így megy tovább sajnos muszáj lesz.”

Egy másik friss hír, hogy Boris Johnson azzal bízta meg a minisztereket, hogy dolgozzanak ki „átfogó készenléti terveket” a munkahelyi hiányzások kezelésére, a kormány ugyanis elismerte, hogy a fertőzöttek számának ilyen gyors emelkedése súlyosan érintheti a vállalkozásokat az elkövetkező hetekben. A közszféra vezetőit arra kérték, hogy készüljenek fel egy lehetséges legrosszabb forgatókönyvre, amely szerint a dolgozóknak akár az egynegyede is kieshet a munkából országszerte. A kormány állítása szerint eddig az Omicron okozta fennakadásokat „a közszféra legtöbb részén” kontroll alatt tudják tartani, de a dolgok jelen állása szerint például az otthonról történő munkavégzésre vonatkozó útmutatás még legalább január végéig maradni fog.

Angela Rayner az ellenzéki oldalról így nyilatkozott: „Boris Johnson vezetői képességeinek hiányossága miatt a kormány elakadt és késlekedett, és az utolsó pillanatra hagyta az ilyen szituációkra vonatkozó tervek kidolgozását. Boris Johnsonnak már hetekkel ezelőtt utasítania kellett volna minisztereit, hogy kezdjék el a tervezést.”

Az angliai kormány B-tervében meghatározott legutóbbi korlátozások a bevezetésük után hat héttel járnak le, az első felülvizsgálat pedig három hét után várható, ami január 4-én, kedden vagy annak környékén esedékes.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után