Újabb súlyos kutyatámadás Angliában: egy fiatal kislányt támadott meg 4 kutya Manchesterben 1

Kórházba szállítottak egy lányt Manchesterben a vasárnapi nap folyamán, miután egy kutyafalka megtámadta.

Újabb súlyos kutyatámadás Angliában: egy fiatal kislányt támadott meg 4 kutya Manchesterben 2

A rendőrök a támadást követően négy állatot lefoglaltak, és három embert pedig letartóztattak, miután alapos a gyanú, hogy egy vagy több veszélyes kutyafajtát tartottak. A támadás egy lakóingatlan közelében történt Carrington külvárosában vasárnap délután. A lány a legfrissebb hírek szerint továbbra is stabil állapotban van a kórházban.

A Greater Manchester Police szóvivője vasárnap a következőket mondta: „Ma nem sokkal 14:40 előtt a rendőrség bejelentést kapott egy gyermekről, akit kutyák támadtak meg a carringtoni Ackers Lane-en levő egyik ház közelében. A lányt kórházba szállították, állapota stabil.”

“Négy kutyát foglaltak le a rendőrök összesen, és a szakértő partnereink elvitték őket” – tette hozzá a szóvivő. “Nem sokkal később három embert tartóztattunk le az ügy kapcsán, akiket azzal gyanúsítanak, hogy veszélyes kutyafajtát birtokoltak.”

Az elmúlt öt évben igencsak megnőtt az angliai és walesi rendőrség által feljegyzett kutyatámadások száma. Csak a tavalyi évben az Egyesült Királyságban közel 22 000 olyan eset volt, amikor egy kutya sérülést okozott valakinek, szemben a 2018-ban regisztrált körülbelül 16 000 esettel – írja a BBC.

A 37 százalékos növekedés ellenére a becslések szerint a kutyapopuláció csak 15 százalékkal nőtt az Egyesült Királyságban. Az NHS adatai pedig azt mutatják, hogy 2008 óta drámaian megnőtt a kutyák által megharapott / marcangolt emberek száma.

A Manchester University Hospital Foundation Trust adatai szerint, amely 10 manchesteri kórházat működtet, 2017/18-ban 225 sérültet vittek be kutyatámadás miatt. 2019/20-ra ez a szám 290 volt, ami 29 százalékos növekedést jelent.

“Az ilyen jellegű incidensek gyakran nagyon riasztóak lehetnek, de szeretném megnyugtatni az embereket, hogy komolyan vesszük az ügyet, és keményen fellépünk azokkal szemben, akik veszélyes kutyákat tartanak vagy tenyésztenek” – mondta Robert Carden rendőrfőkapitány-helyettes, az Országos Rendőr-főkapitányságtól.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után