Újabb nagy eső és szél éri el ma Anglia déli felét, egyes területeken tornádók is kialakulhatnak 1

Újabb heves esőzések várhatók az Egyesült Királyságban, miután a Met Office három sárga figyelmeztetést adott ki a szél és az eső miatt.

Újabb nagy eső és szél éri el ma Anglia déli felét, egyes területeken tornádók is kialakulhatnak 3

A briteket arra figyelmeztették, hogy készüljenek fel az esetleges áradásokra, utazási káoszra, áramkimaradásokra és potenciálisan veszélyes körülményekre a part közelében. Az előrejelzés szerint a kellemetlen időjárási viszonyok várhatóan a hét hátralévő részében tovább folytatódnak, és csütörtökön főként Dél-Anglia és Wales nagy részén várhatóak extrémebb körülmények.

“Az eddig is csapadékos február után csütörtökön további esőzések várhatók, néhány helyen viharos széllökések kíséretében, főként a dél-, közép- és kelet-Anglia nagy részét lefedő területeken, amelyekre a figyelmeztetés kiterjed” – mondta a Met Office vezető meteorológusa Paul Gundersen.

Újabb nagy eső és szél éri el ma Anglia déli felét, egyes területeken tornádók is kialakulhatnak 4

Az eső miatt sárga figyelmeztetést adtak ki Délnyugat-Angliára és Walesre, beleértve Plymouth-t, Cardiffot és Swansea-t is, a szerdai nagy esőzések utáni árvízveszélyek miatt. A figyelmeztetés hajnali 3 és 14 óra között van érvényben.

Újabb nagy eső és szél éri el ma Anglia déli felét, egyes területeken tornádók is kialakulhatnak 5

Egy másik, szél miatti riasztást is kiadtak Dél- és Kelet-Angliára, beleértve Londont, Portsmouth-t és Brightont, ésa egyes régiókban akár 80-110 km/órás széllökések is várhatók. A figyelmeztetés 8 órától 18 óráig marad érvényben.

Újabb nagy eső és szél éri el ma Anglia déli felét, egyes területeken tornádók is kialakulhatnak 6

A Tornádó- és Viharkutató Szervezet időközben arra figyelmeztetett, hogy „elszigetelt rövid ideig tartó tornádók kialakulására” is van esély Dél-Angliában és Dél-Walesben.

Újabb nagy eső és szél éri el ma Anglia déli felét, egyes területeken tornádók is kialakulhatnak 7

Egy harmadik, szintén nagyobb mennyiségű esőre vonatkozó figyelmeztetés Dél-Anglia és Midlands egyes részeire vonatkozik, beleértve Bath-t, Oxfordot és Peterborough-t is, ez pedig reggel 5 és délután 5 óra között van érvényben. „Az érintett területeken a legtöbb helyen 10-15 mm eső várható, néhány helyen azonban 30-40 mm csapadék is előfordulhat” – mondta Gunderson.

A nedves és szeles időjárás várhatóan az Egyesült Királyság nagy részén a hét hátralévő részében is folytatódik, a sarkvidéki levegő miatt a hőmérséklet enyhén süllyed majd. Pénteken sokak számára szeles lesz az idő, sok helyen záporok lesznek, bár nyugaton nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, írja a meteorológiai intézet. Vasárnap további tartós esőzések és helyenként erős szél várható egyes déli területeken, az északabbra eső területeken viszont szárazabb időre lehet majd számítani.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után