Újabb nagy bejelentés a Luton repülőtéren történt hatalmas tűz kapcsán, amiben 1400 autó semmisült meg 1

Nemrégiben hivatalosan is bejelentésre került, hogy a lutoni repülőtér leégett parkolóját teljesen lebontják a több mint 1400 járművet elpusztító hatalmas tűz miatt, ugyanis annyira megrongálódott, hogy már nem menthető.

Újabb nagy bejelentés a Luton repülőtéren történt hatalmas tűz kapcsán, amiben 1400 autó semmisült meg 3

Neil Thompson műveleti igazgató közleményében azt is elmondta, hogy amellett, hogy a parkolót „teljesen lerombolják”, vele együtt megsemmisítik a földszinttől a harmadik emeletig benne égett összes járművet is, amelyeket mostanra „nem helyrehozhatónak” minősítettek egytől egyig. A repülőtér többszintes, 2-es termináljánál lévő parkolójában október 10-én keletkezett tüzet súlyos incidensnek nyilvánították, és több mint 100 tűzoltót vezényeltek ki, hogy megfékezzék a lángokat.

A lángok a parkoló több emeletére is átterjedtek, és az épület részleges összeomlását okozták. A bedfordshire-i rendőrség súlyos károkozás gyanújával letartóztatott egy harmincas éveiben járó férfit, akit később óvadék ellenében szabadon engedtek, amíg a vizsgálatok még folynak. Úgy tudni, a férfit „elővigyázatosságból” tartóztatták le néhány nappal a tűzeset után, és a rendőrök úgy vélik, hogy a tűz akkor kezdődött, amikor egy dízelautóban, feltehetően egy Range Roverben valamilyen elektromos meghibásodás történt, vagy szivárgott az üzemanyagvezetéke.

Thompson úr a következőket mondta: „Tudom, hogy a tűz óta eltelt néhány hét rendkívül nagy kihívást jelent és nehéz az önök számára. Sajnos most megerősíthetem, hogy a szerkezeti károk mértéke miatt a parkolót teljesen le kell bontani, és a 3. szintig parkoló autókat a bontási munkálatok előtt már nem lehet visszaszerezni. Ez összhangban van kezdeti értékelésünkkel, amelyet most egy teljes szerkezeti jelentést követően megerősítettek.”

Újabb nagy bejelentés a Luton repülőtéren történt hatalmas tűz kapcsán, amiben 1400 autó semmisült meg 4

„A folyamat körülbelül 100 jármű eltávolítását igényelte a felső szintről a szerkezet stabilizálása érdekében. Ez fáradságos feladat volt, és a vártnál tovább tartott, nem utolsósorban azért, mert a rossz időjárási körülmények és az erős szél nehezítette a dolgunkat.”

A bedfordshire-i tűzoltó- és mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy 1500 autó volt a parkolóban, amikor a lángok felcsaptak, és nem valószínű, hogy bármelyiket is meg lehet majd menteni. A repülőtér közölte, hogy 1405 jármű regisztrációs adatait adta át a Gépjárműbiztosítók Irodájának (MIB), és a parkolási szolgáltató APCOA-val együtt csaknem 16 500 ügyfél kérdésére válaszoltak a tűz óta.

Thompson úr azt mondta: „Ha valaki úgy gondolja, hogy az ő autója ezek közé tartozhat, és további információra van szüksége, kérjük, forduljon közvetlenül biztosítójához, mivel ők és partnereik megkezdték a járművek visszaszerzésének folyamatát. Megnyugtató, hogy a biztosítási kárigények túlnyomó többségét mostanra rendezték. Ha még nem kapta meg a végső elszámolást, azt tanácsoljuk, hogy a lehető leghamarabb lépjen kapcsolatba biztosítójával.”

Újabb nagy bejelentés a Luton repülőtéren történt hatalmas tűz kapcsán, amiben 1400 autó semmisült meg 5

„Megértem, hogy ez a helyzet nyomasztó, és igyekeztünk a lehető legjobban tájékoztatni mindenkit, miközben együttműködünk a Gépjárműbiztosítók Irodájával (MIB) és a Brit Biztosítók Szövetségével, hogy lehetővé tegyük a kárigénylési folyamat megfelelő kezelését a lehető leggyorsabban. A londoni lutoni repülőtéren dolgozók nevében szeretném megköszönni türelmüket és megértésüket, miközben dolgoztunk ezen a példátlan incidensen.”

Az ABI szóvivője azt mondta: „Bár úgy értesültünk, hogy a követelések többségét mostanra megoldották, teljesen megértjük, hogy a hír, miszerint a lutoni repülőtér 2-es termináljának parkolóját lebontják, nagyon aggasztó az érintettek számára. Munkatársaink keményen dolgoztak azért, hogy sürgős támogatást nyújtsanak ügyfeleiknek, és továbbra is mindent megtesznek, hogy a fennálló követeléseket a lehető leggyorsabban rendezzék.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után