Friss hír az oltási útlevelek kapcsán a Nagy-Britanniából utazni vágyóknak 1

Azok a Nagy-Britanniában élők, akik külföldre terveznek utazni a korlátozások feloldását követően, és megkapták az oltásukat, a következő héttől már fogják tudni használni az NHS mobilalkalmazását, mint oltási tanúsítványt, vagy másik becenevén oltási útlevelet.

Friss hír az oltási útlevelek kapcsán a Nagy-Britanniából utazni vágyóknak 3

Miután május 17-én feloldották a külföldi utazási tilalmat, a Downing Street megerősítette, hogy a külföldre utazók érkezéskor már meg tudják majd nyitni az alkalmazást, hogy bebizonyítsák, hogy megkapták az oltás mind a két adagját. Az okostelefonnal nem rendelkező személyeknek azt mondták, hogy hívják a 119-es számot, amin keresztül kérvényezhetnek egy írásos dokumentumot, amely megerősíti oltási státuszukat.

Az NHS Digital és az NHS England által kifejlesztett alkalmazást eredetileg arra tervezték, hogy az emberek időpontokat foglalhassanak, receptre felírt gyógyszereket kérjenek ki, illetve, hogy megtekinthessék teljes orvosi kartonjukat.

A kormány online közzétett hivatalos útmutatásában a következők olvashatók:

„Május 17-től mindenki hozzáférhet a Covid-19 oltási státuszához az ingyenes NHS alkalmazáson keresztül. Az alkalmazást bármilyen mobil eszközökön keresztül elérheti bárki, például okostelefonon vagy táblagépen keresztül.”

„A Covid-19 oltási állapot igazolása az NHS alkalmazásban jelenik majd meg. Javasoljuk mindenkinek, hogy a nemzetközi utazások lefoglalása előtt regisztráljanak az alkalmazás felületén. A Covid-19 oltási státusz bemutatása lehetővé teszi mindenki számára, hogy megmutassák másoknak, hogy teljesen be lettek oltva a Covid-19 ellen, amikor külföldre utaznak. A teljes beoltottság jelenleg két oltást jelent minden hivatalosan elfogadott vakcina esetében.”

A szolgáltatás május 17-én hétfőn válik elérhetővé, és egyelőre csak az Angliában élőkre vonatkozik majd. Egyelőre még nem sok ország fogja elfogadni, ezért érdemes lesz megnézni, hogy abban az országban, ahova menni akarunk, milyen feltételekkel lehet belépni. Az applikáció használatához legalább 13 évesnek kell lennünk, és be kell legyünk regisztrálva egy GP-hez.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után