Újabb „jelentős havazás és eső” jön holnap Nagy-Britannia egy jelentős részén és egy új vihar is érkezhet szombaton 1

Havazás és eső miatt egy újabb sárga időjárási figyelmeztetést adtak ki szombatra Skócia nagy részére, miközben az ország még mindig próbálja magát összeszedni a Gerrit vihar után.

Újabb „jelentős havazás és eső” jön holnap Nagy-Britannia egy jelentős részén és egy új vihar is érkezhet szombaton 3

A Met Office riasztása Grampian, Highlands és Western Isles, Dumfries és Galloway, valamint Lothians területére terjed ki. Szombaton 08:00-kor lép hatályba és éjfélig fog tartani. Az előrejelzések szerint Skóciában a magasan fekvő területeken valószínűleg “jelentős havazás” várható, és akár 10-20 cm-es hó is eshet.

Mindez azok után, hogy körülbelül 750 háztartás – főként Skócia északkeleti részén – még mindig áramellátás nélkül van a Gerrit vihar által okozott károk következtében. Az SSEN villamosenergia-ipari vállalat azt mondta, hogy mostanra több mint 45 000 ingatlanban sikerült újra helyreállítani az áramellátást.

Az Egyesült Királyság egy másik részén vagy 100 otthon rongálódott meg, miután egy „tornádó” okozott súlyos károkat Tameside-ban Greater-Manchester területén. A National Grid jelentése szerint pedig durván 36 000 ingatlan maradt átmenetileg áram nélkül Ceredigionban, miután a hálózat egy része összeomlott egy villámcsapás következtében.

Az ír meteorológiai intézet a Met Eireann eközben egy újabb vihart nevezhet el, méghozzá Hank viharnak, mivel egy “alacsony légnyomású terület” erős szelet hoz szombaton az Ír Köztársaság területére, ami tovább vonulhat az Egyesült Királyság irányába.

Újabb „jelentős havazás és eső” jön holnap Nagy-Britannia egy jelentős részén és egy új vihar is érkezhet szombaton 4

Alex Burkill meteorológus szerint a szombati nap folyamán valószínűleg nedvesre és szelesre fordul az idő az Egyesült Királyságban, és “intenzív esőzések” vonulnak át az országon kelet és északkelet felé. Esetenként súlyos szélviharok kialakulása sem kizárt főként a partmenti területeken.

Burkill úr azt mondta, hogy az északi területeken és Skóciában a magasabban fekvő területeken valószínűleg “jelentős havazás” várható.

“Valószínűleg ismét utazási fennakadásokat fogunk tapasztalni a szél, az eső és a havazás miatt, ahogyan azt az elmúlt napokban tapasztaltuk” – mondta.

A zivataros és záporos időjárás várhatóan vasárnap is folytatódik, és az Egyesült Királyság nyugati részein esik majd a legnagyobb mennyiségű csapadék. Várhatóan vasárnap tovább csökken majd a hőmérséklet is.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után