Újabb időjárási figyelmeztetések karácsonyra Nagy-Britanniában, és teljes káosztól tartanak az utakon 1

Az Egyesült Királyság lakóinak még nagyobb utazási káoszra kell számítaniuk, miután az előrejelzések szerint újabb erős szeles és heves esős idő jön. Az utazókat vasúton, a reptereken és az autópályákon is nagy fennakadások sújtották tegnap a Pia vihar utóhatásaként – ami a mai napon tovább folytatódhat.

Újabb időjárási figyelmeztetések karácsonyra Nagy-Britanniában, és teljes káosztól tartanak az utakon 3

A mai napon eső miatti riasztások vannak érvényben, melyek Skócia nyugati részét sújtják a legkeményebben. Ez Wales és Anglia északnyugati része felé tolódik majd el vasárnapra. Erős, viharos erejű szél sújtja majd East Midlands, Észak-Kelet, Észak-Nyugat, West Midlands és Yorkshire és Humber egyes részeit vasárnap reggel 8 és este 22 óra között.

Steven Keates, a Met Office egyik meteorológusa ezt mondta: „Sokak számára szeles lesz a hétvége, heves esőzések is várhatók, különösen nyugaton, és számos időjárási figyelmeztetés van érvényben. Az Egyesült Királyság északi részén elterülő alacsony légnyomás a felelős a bizonytalan időjárási körülményekért, és számos időjárási front heves és tartós esőzéseket hoz a térségbe, különösen Nyugat-Skóciában és Walesben szombaton egészen vasárnapig.”

„A keletebbre eső területeken általában szárazabb lesz a hétvége, bár még itt is lehet néhol zápor. Délen az évszakhoz képest nagyon enyhe lesz a hőmérséklet, szombaton valószínűleg 15°C körül tetőzik majd a távoli délkeleti részeken.”

Az Egyesült Királyság minden részét elérte nemrégiben a Pia vihar, a magasabban fekvő területeken 120 km/órás szelet is mértek, Észak-Írországban, Skóciában, Észak-Walesben és Angliában, Birminghamtől északra, valamint Kelet-Anglia felső felében 70-80 km/órás sebességgel fújt. Az előrejelzésekben frissítették a hétvégén várható időjárási viszonyokat, valamint december 25-én, hétfőn a karácsony napjára vonatkozókat is.

Újabb időjárási figyelmeztetések karácsonyra Nagy-Britanniában, és teljes káosztól tartanak az utakon 4

Paul Gundersen főmeteorológus azt mondta: „A karácsony napja meglehetősen nyugtalannak tűnik az északi és nyugati területeken. Az északi esőzések téliesek lehetnek jégesővel és mennydörgéssel, de még itt is főként csak a magasabban fekvő területeken hullik majd hó. Az ország déli részén a enyhébb, szárazabb és világosabb körülmények lesznek. Míg a hőmérséklet az évszaknak megfelelőhöz közel lesz, sokak számára szeles lesz a nap, ami azt jelenti, hogy hidegebbnek érezzük majd. Karácsony napján sokak számára további eső vagy zápor és erős szél valószínű, és ismét elsősorban Skócia dombjai felett hullik majd ónos eső vagy hó, ahogy ez decemberben általában történik.”

Az utakon mindenki a karácsonyi utazási káosszal szembesülhet, mivel 16,4 millió sofőr indul meg ma az év legforgalmasabb napján az utakon. Az autósoknak azt tanácsolták, hogy ne vezessenek délelőtt 11 óra előtt vagy 18 óra után, hogy ezzel is csökkentsék az úton való elakadások és hatalmas torlódások esélyét. Az AA borostyánsárga forgalmi figyelmeztetést adott ki a mai napra, mivel várhatóan több millió autó fog az utakon közlekedni, ami hosszan tartó torlódásokat okoz majd a forgalmi gócpontokon.

Az AA elnöke, Edmund King ezt nyilatkozta: „Bár december 22-e, péntek és december 23-a szombat a legforgalmasabb napnak tűnik, a bizonytalan időjárási előrejelzések további késésekhez vezethetnek, ugyanis a járművezetőknek a körülményekhez kell igazodniuk, és jó esély van rá, hogy sok helyen lassabban kell majd haladniuk az eső és erős szél miatt.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után