koronavirus Skócia

Nemrég hivatalosan is megerősítették, hogy az észak-lanarkshire-i NHS Test and Trace ügyfélszolgálatán az alkalmazottak sorozatban, egymás után jelentik be, hogy megfertőződtek a koronavírussal.

Újabb helyen tört ki megint a koronavírus járvány Nagy-Britanniában 2

A régió egészségügyi testülete mindent megtesz a kitörés megfékezése érdekében Motherwellben és környékén. Az NHS Lanarkshire egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy vasárnap kaptak értesítést a Covid-19 fertőzések „potenciálisan összefüggő eseteiről”.

„Tisztában vagyunk a koronavírus helyi kitörésének tényével Motherwellben, a Sitel ottani telephelyén. A kialakult helyzetet a Sitel és az NHS Lanarkshire munkatársai közös erővel igyekeznek minél előbb megoldani, követik az összes előírást és a skót kormány tanácsait is szem előtt tartják. Nagyon komolyan vesszük személyzetünk biztonságát és jólétét. A helyszínen már mindenki otthonról dolgozik, míg a mélytisztítás zajlik, és a következő 24 óra folyamán tesztet is kapni fog minden alkalmazott. ” – nyilatkozta az NHS helyi szóvivője.

Az NHS Test and Trace egy olyan szolgáltatás, amelyet az angliai NHS működtet, hogy nyomon követhesse és megakadályozza a Covid-19 terjedését a határon túl is.

“Ma reggel értesültünk a koronavírus számos, potenciálisan összefüggő esetéről Lanarkshire-ben. Néhány azonnali intézkedést vezettünk be a kockázat csökkentése érdekében, jelenleg pedig vizsgáljuk a helyzetet.” – nyilatkozta Dr. David Cromie, az NHS Lanarkshire tanácsadója.

Az egyik alkalmazott azt mondta a BBC-nek, hogy a call center már legalább hét alkalmazottjának lett pozitív a tesztje a Covid-19-re. A DHSC vasárnap este az Independentnek tett nyilatkozatában megerősítette a a járvány kitörését a Sitel Motherwell-i telephelyén.

Skóciában vasárnap 23 új megerősített koronavírusos esetet regisztráltak, közülük három volt Lanarkshire területén. Ez az egy nap alatt jelentett új esetek legmagasabb értéke június 21. óta, amikor 26 új fertőzöttről számoltak be. A megerősített esetek száma az elmúlt öt napban folyamatosan napról napra nőtt, de ugyanakkor szerencsére a járványnak a térségben egy új áldozata sem volt ez alatt az idő alatt.

Skócia nemzeti klinikai igazgatója, Jason Leitch szombaton elmondta, hogy nem foglalkozik túlzottan ezekkel az adatokkal, mivel ezek az új esetek elszórtan az ország különböző pontjain vannak. Skóciában eddig 18,445 ember fertőződött meg a járvány alatt. Azonban az is kérdéses, hogy ez az adat mennyire helyes, ugyanis nemrég az is kiderült, hogy a szigetország területén a koronavirus járvány áldozatainak a számát sem rögzítették helyesen, vagyis a hivatalos statisztikák eléggé eltérnek a valóságtól.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után