Egy teljesen új módszert fedeztek fel, ami hatékony a koronavírus tünetei ellen 1

Egy teljesen új koronavírusos betegeknél alkalmazott kezelés drámai módon csökkenti a súlyos tünetekkel küzdő betegek számát az előzetes vizsgálati eredmények szerint.

Egy teljesen új módszert fedeztek fel, ami hatékony a koronavírus tünetei ellen 3

A Southamptoni Synairgen nevet viselő biotechnológiai vállalat által kifejlesztett kezelés egy interferon bétának nevezett proteint használ, amelyet a test termel, amikor megfertőzi a vírus. A Covid-19 betegek egy porlasztószerű eszköz segítségével belélegezik a fehérjét a tüdejükbe, azzal a céllal, hogy immunreakcióra késztessék az illető szervezetét.

A hétfőn közzétett kezdeti tesztek eredményei arra utalnak, hogy a kezelés 79% -kal csökkenti a kórházba került koronavírusos betegeknél annak az esélyét, hogy a betegség súlyos tünetei egyáltalán kialakuljanak.

A Synairgen szerint a vizsgált betegeknél legalább kétszer akkora volt a valószínűsége annak, hogy olyan mértékben felgyógyuljanak, hogy a mindennapi tevékenységeiket egyáltalán ne akadályozzák a betegség esetleges enyhébb tünetei sem. Az is kiderült, hogy a kezelés „jelentősen csökkentette” a légszomjat – ami a Covid-19 egyik legfőbb és legrosszabb tünete.

Ami pedig szintén rettentő jó hír, hogy az új módszerrel kezelt betegek közül eddig kivétel nélkül mindenki meggyógyult, tehát senki nem vesztette életét.

Tom Wilkinson professzor, a vizsgálat vezetője azt mondta: “Örülünk a kísérletből származó pozitív adatoknak, amelyek egy figyelemre méltó összehangolt erőfeszítés eredményei. Az eredmények megerősítik azt a véleményünket, hogy az interferon béta, ami egyébként széles körben ismert, inhalálható gyógyszerként hatalmas potenciállal rendelkezik arra, hogy helyreállítsa a tüdő immunválaszát, fokozza a védelmet, és felgyorsítsa a gyógyulást.”

Az interferonok olyan fehérjék, amelyeket a különböző patogének (vírusok, baktériumok, paraziták vagy akár tumorsejtek) által megtámadott szervezet sejtjei bocsátanak ki. Az interferonok a citokinek közé tartoznak. Feladatuk, hogy aktiválják az immunrendszert és a környező sejtek védekező mechanizmusait. Ezt a célt különféle módszerekkel érik el: aktiválják a természetes ölősejteket és a makrofágokat vagy a célsejtekben fokozzák az antigénprezentációt. A fertőzések bizonyos tünetei, mint a láz vagy izomfájdalom is az interferonok és más citokinek hatására jönnek létre.

Egyelőre a vizsgálat pontos eredményeit és a teljes tanulmányt még nem tették közzé. Ha azonban az eredmények nagyobb mintavétellel is megerősítést nyernek, az új kezelés kulcsfontosságú lesz a vírus ellen folytatott harcban, mondta Prof Wilkinson a BBC-nek.

A tesztalanyok száma viszonylag alacsony volt (101 fő), azonban az eredmények minden várakozást felülmúltak. Az eredményeket “nagy áttörésnek tekintik a kórházi ápolásra szoruló Covid-19 betegek kezelése kapcsán”. A cég az elkövetkező napokban bemutatja eredményeit a nemzetközi orvosi szervezeteknek. Amennyiben a kezelés hivatalosan is zöld utat kap, a termelés akár már 1-2 hónapon belül megkezdődhet, és a cég vezérigazgatójának elmondása szerint akár 100 ezres nagyságrendben is tudják majd termelni havi szinten.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után