Újabb hatalmas felháborodást keltő fordulat: az új brit miniszterelnök a hírek szerint máris felrúgni tervezi a nem régiben tett ígéreteit 1

Rishi Sunak úgy tűnik, máris összetépte a nyári vezetői versenyben tett ígéreteit, köztük a hírek szerint a bevándorlás elleni küzdelem 10 pontos tervét is. Az új miniszterelnök sajtótitkára azt mondta az újságíróknak, hogy Mr. Sunak tárgyalásokat folytat a miniszterekkel, hogy eldöntsék, melyik ígérete ami még „teljesíthető” és „egyáltalán megvalósítható” – és az elbeszélések alapján szinte bármilyen fordulat megtörténhet.

Újabb hatalmas felháborodást keltő fordulat: az új brit miniszterelnök a hírek szerint máris felrúgni tervezi a nem régiben tett ígéreteit 3

Kétségbe vonta még azt is, hogy a miniszterelnök tartja-e magát a toryk 2019-es általános választási kiáltványának kulcsfontosságú ígéreteihez, például a nyugdíjak „hármas zárához”, vagy a pénzügyminiszterként tett ígéretéhez, hogy az inflációval összhangban emeli a támogatásokat milliók számára. És bár azt mondta, hogy a miniszterelnök úr továbbra is elkötelezett a „kiáltványban benne lévő ígéretek” mellett, jelezte, hogy Jeremy Hunt pénzügyminiszter november 17-i őszi nagy bejelentésében mind a nyugdíjak, mind a segélyek kapcsán komoly változások jöhetnek.

Ezek a lépések még tovább erősíthetik az előrehozott általános választásokra irányuló követeléseket, hogy a választópolgárok lehetőséget kapjanak arra, hogy felhatalmazást adjanak a miniszterelnöknek az általa kidolgozott új politikák végrehajtására. A nyári vezetői versenyen Sunak és Liz Truss számos törvényjavaslatról beszélt, miközben a párttagok szavazataiért küzdöttek.

Sunak a 10 pontos bevándorlási tervében megígérte, hogy véget vet a migránsok szállodákban való elhelyezésével kapcsolatos „bohózatnak”, keményebb és gyorsabb menekültügyi eljárásokat vezet be, és új célokat tűz ki Franciaország számára a migránsokat szállító kis hajóknak és gumicsónakoknak a Csatornán való átkelésének megállítására.

Emellett ígéretet tett a tengeri szélerőművek hatalmas bővítésére, megígérte, hogy a választásokig megreformálja vagy lecseréli az összes fennmaradó EU-ból származó jogszabályt, és célokat tűz ki annak érdekében, hogy Nagy-Britannia energiaellátását 2045-re önellátóvá tegye.

Már feladta a nyáron kitűzött terveit, hogy 10 fontra bírságolja a betegeket az elmulasztott NHS-es időpontok miatt, és hogy a bevándorlókat tengerjáró hajókon szállásolja el.

De ma sajtótitkára tovább ment, és azt mondta egy westminsteri tájékoztatón, hogy bár a kampányában megfogalmazott tervek „a fő irányvonalat tekintve” változatlanok maradnak, „vizsgáljuk, hogy alkalmas-e az idő, hogy továbbvigyük őket”. Majd hozzátette: “Kell egy kis idő, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy mi teljesíthető és mi az ami egyáltalán lehetséges… Nyilvánvalóan ezek olyan fogadalmak, amelyeket néhány hónapja tettek, és a kontextus némileg más most gazdaságilag. Újra meg kell néznünk őket.”

Egy magas rangú munkáspárti szóvivő azt mondta: “Most olyan helyzetet láthatunk, amikor a kormányon belül gyakorlatilag teljesen eluralkodott a káosz. Amit láthatunk, az egy kormányzatot sújtó alapvető probléma, amikor a pártvezetés, és nem pedig a nemzet érdekeit szem előtt tartva hoznak döntéseket.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után