Újabb fordulatok a megélhetési költségek válsága közepette Nagy-Britanniában: egyre nagyobb a káosz 1

A miniszterelnök kizárta a 15 millió fontos energiatakarékossági kampányt, mint lehetséges opciót, mert állítólag azt túl jelentéktelennek találta. Liz Truss annak ellenére döntött úgy, hogy tervezett szándékos áramszünetekre lehet szükség az Egyesült Királyságban, ha az erőművek nem tudnak elegendő gázhoz jutni a működésükhöz.

Újabb fordulatok a megélhetési költségek válsága közepette Nagy-Britanniában: egyre nagyobb a káosz 3

Jacob Rees-Mogg vállalkozásokért felelős miniszter állítólag támogatta a dedikált téli kampányt, hogy minden eshetőségre felkészüljön az ország, a Times szerint azonban az ötletet a Downing Street 10. blokkolta. Tartalmazott olyan intézkedéseket, amelyek célja, hogy segítsen az embereknek akár évi 300 GBP megtakarítást is elérni, többek közt a kazánok hőmérsékletének csökkentésével, a radiátorok kikapcsolásával az üres helyiségekben, és olyan tanácsokkal az embereknek, hogy kapcsolják le a fűtést, amikor elmennek otthonról.

Az újság idézett egy kormányzati forrást, aki azt mondta, hogy a Downing Street 10. „hülye döntést” hozott. Hozzátette azonban, hogy Truss állítólag „ideológiailag ellenzi” ezt a megközelítést.

Britek millióit figyelmeztették a napokban, hogy készüljenek fel hogy akár tervezett áramszünetek is lehetnek ezen a télen, ha az erőművek nem tudnak elegendő gázhoz jutni a működésükhöz. A National Grid szerint eme lehetséges, de egyelőre valószínűtlen forgatókönyv szerint a háztartások háromórás tervezett áramszünetekkel szembesülhetnek, hogy meggátolják a hálózat összeomlását.

Arra is biztatják az embereket, hogy jelentkezzenek be az áramszolgáltatójuknál egy olyan rendszerbe, amely pénzt fizet vissza a számláikból, ha az áramkimaradások elkerülése érdekében az energiafelhasználásukat csúcsidőn kívülre optimalizálják. Ez azt jelentheti, hogy ha éjszakára indítjuk csak be a mosogatógépet vagy a mosógépet, vagy csúcsidőn kívül töltjük az elektromos autónkat, azzal tulajdonképpen pénzt kereshetünk. Ezen túlmenően a nagyobb vállalkozásoknak pedig fizetnének az energiafelhasználás csökkentéséért, például az energiafelhasználási csúcsidejük eltolásáért, vagy csúcsidőben akkumulátorra vagy generátorra való átállásért.

Az 1970-es évek óta ez lenne az első alkalom, hogy tervezett áramszünetekre kerül sor, amik még a bányászsztrájkok és az olajválság idején történtek.

Mindeközben Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter újabb megalázó hátraarcot hajtott végre, és Halloweenre előrehozza az államháztartás pénzügyi egyensúlyának megteremtésére vonatkozó tervének bemutatását. A Commons Treasury Committee elnökének, Mel Stride-nak írt levelében Kwarteng azt közölte, hogy október 31-re előrehozza a tervet.

Annak ellenére, hogy a múlt héten még határozottan azt állította, hogy november 23-ra lesz készen az új tervekkel. Ez a harmadik megalázó, utolsó pillanatban történő visszatáncolás és véleménymódosítás az új kormány részéről az elmúlt hetekben. Ugyanezen a napon a Kwarteng a Költségvetési Felelősségi Hivatal (OBR) gazdasági előrejelzését is közzéteszi annak ellenére, hogy kezdetben ezt is megtagadta…       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után