A Bank of England és az IFS is újabb figyelmeztetést adott ki a Nagy-Britanniában egyre romló helyzet kapcsán 1

A Bank of England bejelentette, hogy még jobban kiterjeszti sürgősségi kötvényvásárlási tervét. Arra figyelmeztetett, hogy a pénzügyi piacokon folyamatban lévő egyre romló helyzet „anyagi kockázatot jelent az Egyesült Királyság pénzügyi stabilitására nézve”.

A Bank of England és az IFS is újabb figyelmeztetést adott ki a Nagy-Britanniában egyre romló helyzet kapcsán 3

A jegybank közölte, hogy kiszélesíti a mini-költségvetés okozta piaci zavarok nyomán indított akciójának kereteit. Ez azt jelenti, hogy kiterjesztik államkötvények felvásárlását. Ez annak hatására  következik be, hogy tegnap újra felgyorsult az államkötvények eladásának üteme, mivel a befektetői aggodalmak sajnálatos módon nem csillapodtak.

Mindez annak ellenére történt, hogy a Bank of England megduplázta napi kötvényvásárlási limitjét, és Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter úgy döntött, hogy új fiskális tervének és a független gazdasági előrejelzések bemutatását október 31-re hozta előre.

Kwasi Kwartengnek vissza kell fordítania adócsökkentési terveit, vagy „egy durva” 60 milliárd fontos csökkentést kell végrehajtania a közszolgáltatások büdzséjére vonatkozóan – figyelmeztettek szakértők és lázadó toryk. Nagy-Britanniában 2024-ig recesszió várható, és ez arra kényszeríti a pénzügyminisztert, hogy lemondjon miniköltségvetési terveiről, vagy „fájdalmas” megszorításokat kell bevezetni az adósság mértékének kontroll alatt tartása érdekében – állapította meg az IFS (Institute of Fiscal Studies).

A közszolgáltatások visszaszorítására irányuló minden lépés azonban várhatóan heves ellenállásba ütközik egyes konzervatív képviselők részéről a parlament berkein belül, további nyomást gyakorolva Liz Trussra a kaotikus pártkonferenciát és a brit kötvénypiacok zűrzavarát követően.

Egy volt miniszter, aki Sunakot támogatta a tory vezetői versenyben, azt mondta a The Independentnek, hogy a pénzügyminiszter úr „komoly nehézségekbe fog ütközni, ha a parlamenten keresztül akarja préselni a büdzsé csökkentésére vonatkozó terveit”.

Az exminiszter szerint Kwarteng úr nem tudta előkészíteni a terepet a múlt havi adócsökkentéshez vagy az azt követő megszorításokhoz, amelyek miatt a megdöbbent szavazók egy része messzebbre sodródhat a toryktól. „Kwarteng rontotta politikai hitelességét azzal, hogy ilyen ügyetlenül avatkozott közbe” – tette hozzá az exminiszter. „Jobb lenne, ha most fordítaná vissza az adócsökkentési terveket, de lehet, hogy ez sem lesz elég ahhoz, hogy megmentse a hírnevét.”

Az IFS jelentése arra a következtetésre jut, hogy a fenyegető „elhúzódó” recesszió azt jelenti, hogy a pénzügyminiszter nem folytathatja a tervezett adócsökkentéseket anélkül, hogy „nagy és fájdalmas kiadáscsökkentésekre” ne kényszerülne.

Még ha a kormány meg is kockáztatná a saját pártján belüli harcokat, és 13 milliárd fontot takarítana meg a következő két évben azzal, hogy az infláció helyett a bérnövekedéssel összhangban emeli a támogatások mértékét, az nem lenne elég az államháztartási rést betömni – írja az IFS.

Rachel Reeves árnyék pénzügyminiszter a következőket mondta: „A Munkáspárt arra kényszerítette ezt a tory kormányt, hogy visszavonulót fújjon a megélhetési költségek válsága közepette, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy visszavonják a katasztrofális, kamikaze költségvetési terveiket is. ”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után