Újabb fejlemények derültek ki a Bournemouth-i tengerparton történt „súlyos incidensben” elhunyt két tizenéves gyerek ügyében 1

A rendőrség a történteket követően nemrégiben lefoglalt egy turistahajót, a Dorset Belle-t Poole kikötőjében, miután a héten egy bournemouthi strandon két fiatal meghalt. Egy 17 éves southamptoni fiú és egy 12 éves buckinghamshire-i lány halt meg szerdán, miután „bajba kerültek” a vízben a dorseti tengerparton.

Újabb fejlemények derültek ki a Bournemouth-i tengerparton történt „súlyos incidensben” elhunyt két tizenéves gyerek ügyében 3

A történtek következtében további nyolc embert is el kellett látnia a helyszínre kiérkező mentősöknek. Egy rendőrségi forrás azt mondta a The Timesnak: „Ezt a hajót a rendőrség lefoglalta. Senki sem tartózkodhat a hajó fedélzetén, és nem is nyúlhat hozzá.” A rendőrség elfogott és letartóztatott egy 40 év körüli férfit emberölés gyanúja miatt, aki a baleset idején „vízen tartózkodott”, de azóta szabadon engedték amíg az ügyben a nyomozás tovább zajlik.

Rachel Farrell, a dorseti rendőrfőkapitány-helyettes a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az úszók egyike sem került „fizikai kontaktusba” egy szóban forgó hajóval, és nem ugrottak le a mólóról sem. Hozzátette továbbá, hogy az a feltételezés, miszerint jetskikkel kapcsolatba hozható a halálos kimenetelű incidens, szintén téves.

„A további találgatások elkerülése végett elmondhatom önnek, hogy világos, hogy tegnap számos, már a vízben tartózkodó ember került bajba, és vizsgáljuk a körülményeket és eseményeket, amelyek ezt okozták. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy az incidens idején nem volt fizikai kontaktus a hajó és a vízben levők között. Megerősíthetem azt is, hogy nincs arra utaló jel sem, hogy emberek ugrottak volna le a mólóról vagy jetskikhez lenne köthető, ami történt.” – mondta a dorseti rendőrfőkapitány-helyettes.

Újabb fejlemények derültek ki a Bournemouth-i tengerparton történt „súlyos incidensben” elhunyt két tizenéves gyerek ügyében 4

Azt mondta, hogy a két elhunyt fiatal nem állt kapcsolatban egymással, és az érintettek „különböző családokból származó emberek”. Majd, hozzátette: „Mindannyian nagyon letörtek vagyunk, hogy két fiatal elvesztette életét. Mindent megteszünk, hogy támogassuk a családjaikat. A nyomozásunk még a korai szakaszában jár, és arra kérnénk az embereket, hogy ne találgassanak az incidens körülményeit illetően, mind a nyomozás védelme érdekében, mind pedig az áldozatok és családjaik iránti tiszteletből.”

„Tudjuk, hogy számos videó kering a közösségi médiában, és arra kérnénk az embereket, hogy tartózkodjanak azok terjesztésétől. Tudjuk, hogy a strand nagyon zsúfolt volt, amikor az eset történt. Ma arra kérek mindenkit, aki látta a történteket, vagy bármilyen információval rendelkezik, amely segíthet, jelentkezzen. Ha valakinek van releváns telefonos felvétele, felveheti a kapcsolatot a dorseti rendőrséggel…”

Újabb fejlemények derültek ki a Bournemouth-i tengerparton történt „súlyos incidensben” elhunyt két tizenéves gyerek ügyében 5

“Őszintén szeretném megköszönni a lakosság azon tagjainak, akik segítettek a vízben bajba jutottakon, és nagyon hálás vagyok azoknak a strandolóknak is, akik nagyon gyorsan elmentek a strandról, hogy a segélyszolgálatok dolgozói végezhessék a munkájukat.”

A csütörtökön a strandra érkező családok megdöbbenésükről számoltak be az előző napi események miatt. Egy nő, aki nem kívánta magát megnevezni, azt mondta: “Nagy szégyen, az emberek csak szórakozni jönnek ide, ez egy igazi tragédia.”

Egy másik szemtanú, Tom Saunders így nyilatkozott a Sky News-nak: „Körülbelül négy másik emberrel szörföztem a nyugati oldalon, és hallottuk, hogy megszólalnak a szirénák, aztán valamit bemondtak a hangosbemondóba, és a strandot mindkét oldalon kiürítették. Nyilván tudtuk, hogy valami történt, és a helikopter is megérkezett, így tudtuk, hogy a dolog komoly.”

„Sajnos láttam, hogy valaki szívmasszázst kapott. Az életmentők egy paravánt állítottak fel, hogy senki ne lássa, de sajnos onnan, ahol mi voltunk, mindent látni lehetett. A jetskik körbejárták a mólót valamit vagy valakit keresve, ezért én és három másik szörfös felajánlottuk a segítségünket, és beeveztünk a mólóhoz, hogy szétnézzünk. Azt mondták, két ember nincs meg, majd körülbelül fél óra múlva azt mondták, most már mindenki megvan.”

A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy az üggyel kapcsolatos további információkat a nyomozás előrehaladtával közölnek majd.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után