Újabb fejlemények az Angliában meggyilkolt magyar lány halála kapcsán 1

Sajnálatos módon a vasárnapi nap folyamán, a hajnali órákban holtan találtak egy fiatal magyar lányt Angliában, Bradford városában, akit azóta Benkő Borbála néven azonosítottak.

Újabb fejlemények az Angliában meggyilkolt magyar lány halála kapcsán 3

A fiatal mindössze 24 éves magyar lány holttestét a Bradford területén lévő lakásban találták meg, a nyomozók elmondása alapján. A lány a Sherborne Road-on lakott, a Leeds mellet található város Great Horton nevű területén.

A West Yorkshire-i rendőrség értesülése szerint Bori még 2016-ban ifjúsági munkásként érkezett Magyarországról az Egyesült Királyság területére. A nagy valószínűséggel gyilkosság áldozatává vált magyar lány az utóbbi időben egyébként az anglikán egyház egyik helyi iskolájában dolgozott mint önkéntes.

A legfrissebb értesülések szerint a rendőrség egy 23 éves lengyel származású férfit gyanúsít a lány megölésével, akit mostanra már el is fogtak és őrizetbe is vettek. A 23 éves férfit Zbigniew Soj-nak hívják, és gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával tartóztatták le, és továbbra is őrizetben tartják. Szerdán kellett először megjelennie a bíróság színe előtt.

A feltételezett elkövető késsel támadt a magyar lányra és sebesítette meg halálosan, és a támadás estéjén, mint kiderült, egy másik másik nőt is megsebesített, aki óriási szerencsével túlélte a támadást, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy jelenleg is kórházban ápolják.

“Bori rettentően fog hiányozni minden családtagjának és barátjának mind Magyarországon, mind a tágabb baráti körében, valamint az iskola dolgozóinak és a diákjainak, ahol a munkáját végezte.” – mondta meghatódva a lány egyik rokona.        Forrás

Megosztás