Újabb enyhítést tervez Anglia a külföldi utazások kapcsán: jó hír az EUs polgároknak 1

A legfrissebb értesülések szerint Anglia azt tervezi, hogy megnyitja a határait, hogy a koronavírus ellen teljesen beoltott amerikai és EU-s állampolgárok karantén nélkül is beléphessenek az országba. Az enyhítésre akár már a következő héttől is sor kerülhet.

Újabb enyhítést tervez Anglia a külföldi utazások kapcsán: jó hír az EUs polgároknak 3

A terveket, amelyek egyértelműen fellendítenék a légi közlekedést és a turizmust, a miniszterek szerdán kívánják megvitatni. A napokban ezzel párhuzamosan az is megvitatásra kerül, hogy ez az új módosítás csak Angliára terjedne ki, vagy az egész Egyesült Királyság területére is. Míg ezek a tervek akár már a következő hét folyamán elfogadásra kerülhetnek, nem sokkal később az EU-n kívüli országokra is kiterjedhet a karanténmentesség.

Több légi társaság is azt állítja, hogy egy nem régiben végzett kísérlet bebizonyította, hogy az Egyesült Királyság biztonságosan ki tudja választani a teljesen beoltott amerikai és uniós látogatókat. A Heathrow repülőtér, a British Airways és a Virgin Atlantic elmondása szerint a 10 napos kísérleti programjuk bebizonyította, hogy az utazók oltási státusza hatékonyan és pontosan ellenőrizhető.

A teszt keretein belül körülbelül 250 teljesen beoltott utas mutatta be igazolását a hónap elején New Yorkból, Los Angelesből, Jamaikából és Athénból induló járatokon papír vagy digitális formátumban, mielőtt felszállt volna a gépre. Az utasok 99%-ának a dokumentumait el tudták fogadni és le is tudták ellenőrizni. A Közlekedési Minisztérium vállalta, hogy még vasárnap előtt hivatalosan felülvizsgálja az érkező utazókra vonatkozó szabályait.

Július 19-től kezdve a sárgalistás országokból Nagy-Britanniába érkezőknek nem kell karanténba vonulniuk, ha megvan mind a két oltásuk. Ez azonban idáig csak azokra vonatkozott, akik Nagy-Britanniában kapták meg az oltásukat, az új szabályok értelmében viszont már a világ bármely más pontján beoltott személyeknek sem kellene elszigetelniük magukat 10 napra.

Sean Doyle, a BA vezérigazgatója szerint a nemrég elvégzett kísérlet „bizonyítékokat szolgáltat a brit kormánynak”, amelyek lehetővé teszik az alacsony kockázatú országokból származó, teljesen beoltott látogatók számára, hogy karantén nélkül léphessenek be az Egyesült Királyságba.

A Virgin Atlantic vezérigazgatója, Shai Weiss arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság “túlságosan óvatos megközelítésének” folytatása a nemzetközi utazásokkal szemben, károsítja a gazdaságot, lassítja a vírusválságból való kilábalást, és félmillió munkahelyet veszélyeztet.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után