Egy mozgássérült tizenéves lány továbbra is kritikus állapotban van az egyik angliai kórházban, miután a múlt héten közel 60-szor szúrták meg egy parkban.

A fiatal lány, akinek a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, egy „szörnyű és őrült támadás” áldozata volt, a múlt csütörtöki nap folyamán. Nem sokkal a támadást követően találtak rá a Kent területén lévő Sittingbourne nevű település egyik parkjában.

Az incidens kapcsán egy az áldozattal egy korú, vagyis szintén 16 éves fiút fogott el a rendőrség és gyilkossági kísérlet alapos gyanújával vádolták meg. Hétfőn jelent meg először a bíróság színe előtt. A vádlott, akinek a nevét egyelőre szintén nem árulták el jogi okok miatt, egy szürke melegítőben jelent meg az első tárgyalásán, és csak a nevét és a korát erősítette meg, mást nem mondott a támadás kapcsán.

A vádlottat még a támadás napján őrizetbe vette a rendőrség, nem sokkal azután, hogy a számos sebből vérző áldozatra rátaláltak.

Az előző hét során számtalan rendőrt lehetett látni a park területén, ami egyébként a The Orchards nevet viseli, ahol az incidens történt. A támadásra a feltételezések szerint szerda éjjel vagy csütörtök (július 22.) kora hajnalban került sor. Több kép is készült, amin több tucat rendőr látható, ahogy aprólékosan átfésülik a tett színhelyét, nyomok után kutatva.

A bíróságon Andrew Jones ügyész elmondta, hogy az áldozat, aki testi fogyatékossága miatt nagy távolságokat csak nagyon nehézkesen tud megtenni gyalog, még mindig kórházban van. Elmondta azt is, hogy 50-60 alkalommal szúrta meg a támadója a parkban, és hogy csak csütörtök reggel 8 óra körül talált rá egy épp arra járó személy, aki azonnal értesítette a hatóságokat.

A vádlott őrizetben marad a következő tárgyalásig, ami augusztus 23-án hétfőn lesz esedékes.

Neil Kimber, a Kenti Rendőrség főfelügyelője elmondta: „Továbbra is arra kérjük a lakosság minden tagját, hogy közöljenek velünk minden olyan információt, amely rendelkezésükre áll az eset kapcsán, és segítheti a nyomozás menetét.”          Forrás