Újabb dolgok derültek ki, hogy mire számíthatnak a Nagy-Britanniában élők a pénzügyminiszter őszi nagy bejelentését követően 1

Az Egyesült Királyságban mindenki több adót fog fizetni a csütörtöki őszi bejelentés eredményeként – mondta Jeremy Hunt pénzügyminiszter. Hozzászólása olyan találgatásokat váltott ki, hogy az áfa emelését tervezheti a jelenlegi 20 százalékos általános adókulcsról, mivel ez az adó az egyetlen olyan jelentősebb adó, amelyet az összes brit fizet.

Újabb dolgok derültek ki, hogy mire számíthatnak a Nagy-Britanniában élők a pénzügyminiszter őszi nagy bejelentését követően 3

A pénzügyminisztert azonban a tory parlamenti képviselők egy potenciális lázadásra figyelmeztették, mivel Simon Clarke volt kabinetminiszter, aki közeli szövetségese volt Liz Trussnak kijelentette, hogy a kiadáscsökkentéseket kellene választani az adóemelések helyett amennyire csak lehet. A kulcsfontosságú miniköltségvetés előtt négy nappal beszédében Hunt megerősítette, hogy arra számít, hogy az Egyesült Királyság recesszióba süllyed, és azt mondta, hogy célja az lesz, hogy az infláció visszaszorításával „a lehető legrövidebbé és sekélyebbé tegye”.

Azt is megerősítette, hogy az energiaszámlákhoz nyújtott állami támogatás április után a legkiszolgáltatottabbakra fog már csak vonatkozni, ami várhatóan háztartások millióinak több száz fontjába fog kerülni.

Mr. Hunt megerősítette, hogy nyilatkozata mind adóemeléseket, mind kiadáscsökkentéseket fog tartalmazni annak érdekében, hogy megbirkózzon az Egyesült Királyság pénzügyeit érő csapással, amelyet az energia többletköltsége okoz, ami elmondása szerint minden évben olyan sokba kerül, mint egy második NHS finanszírozása.

Azt is elmondta, hogy „egy a tiszta energiára, a zöld energiára és az olcsó energiára vonatkozó hosszú távú tervet” is összeállít annak biztosítása érdekében, hogy Nagy-Britannia soha többé ne legyen kiszolgáltatva az olyan nemzetközi eseményeknek, mint Oroszország ukrajnai háborúja.

A Sky News vasárnapi műsorában Sophy Ridge-nek nyilatkozva Hunt azt mondta: „Mindannyian több adót fogunk fizetni.” De ígéretet tett arra, hogy gondoskodik a legsebezhetőbbek védelméről. „Mindenkitől áldozatot fogunk kérni” – mondta a Sky Newsnak. „De egy tisztességes társadalomban – amilyen az Egyesült Királyság is – nem kérhetünk sokat a legalacsonyabb jövedelműektől.”

Kijelentette viszont, hogy tervezete „együttérzést és támogatást fog mutatni a legkiszolgáltatottabb emberek irányába”.

Paul Johnson közgazdász, a Fiskális Tanulmányok Intézetének igazgatója szerint Hunt úr megjegyzései „jelentős többletadót” jelenthetnek, amelyek magukban foglalhatják a Rishi Sunak által az év elején bejelentett 1,25 százalékos NI emelés visszaállítását. De mivel sokan nem fizetnek jövedelemadót vagy társadalombiztosítást, a pénzügyminiszter egyetlen módja annak biztosítására, hogy mindenki több adót fizessen, az az áfa emelése, mondta Johnson.

Hunt jelezte, hogy a kormány energiatámogatási tervét – amely a háztartások gáz- és villanyszámláit évi átlag 2500 fontban maximalizálja áprilisig – a tél elmúltával meg fogják szüntetni. A bejelentésében terveket fogalmaz majd meg “rövid távon a támogatásokat illetően azoknak, akiknek szükségük van rá, de egy hosszú távú tervet is bemutat majd az energiával kapcsolatos megközelítések megváltoztatására” – mondta.

„Korlátlan lesz-e? El kell ismernünk, hogy a miniköltségvetést követő instabilitás egyik oka az volt, hogy az emberek aggódtak amiatt, hogy a brit államháztartást kitesszük a nemzetközi gázpiac ingadozásának. Tehát bizonyos megkötéseknek kell lenniük. De igen, továbbra is támogatni fogjuk a családokat, és pontosan elmagyarázom, hogyan fogjuk ezt megtenni.”

A The Sunday Times szerint a Költségvetési Felelősségi Hivatalhoz benyújtott dokumentumok azt mutatják, hogy Hunt a programot további hat hónappal kívánja meghosszabbítani, jelentősen csökkentett, 20 milliárd font költséggel. Ezzel akár 3100 GBP-ra is emelkedhet az energia árgarancia, ami az átlagos háztartásoknak további 600 évi fontba kerülhet.

Hunt úr ragaszkodott ahhoz, hogy Nagy-Britannia át fogja vészelni az előtte álló nehéz időszakot, és a Skynak azt mondta: “Nagyon nehéz döntések várnak ránk, de ellenálló ország vagyunk, és történelmünk során sokkal nagyobb kihívásokkal is néztünk már szembe.”

A pénzügyminiszter állítólag 25 milliárd GBP értékű adóemelést és 35 milliárd fontnyi közkiadás-csökkentést fontolgat, hogy betömje a kormány pénzügyeinek 60 milliárd fontos hiányát.

„Az iskoláknak, a kórházaknak és az összes közszolgáltatásunknak meg kell küzdeniük az infláció költségeivel. Amit (ők) látni fognak, az egy kormány, amelynek van egy terve, hogy megbirkózzon a nyomás kiváltó okával… azaz a számlák emelkedésével, a villanyszámla növekedésével, a gázszámla növekedésével.”

„Amit tennünk kell, az a nehézségekkel küzdő emberek rövid távú támogatása, de egy olyan terv is kell, amely azt mutatja be, hogy „Így fogunk túljutni ezen az egészen”. ”

A kancellár a várakozások szerint két évvel meghosszabbítja a jövedelemadó alsó küszöbének négy évre szóló befagyasztását is, ami további milliók számára jelent majd plusz adóterheket. Hasonló befagyasztások jöhetnek a társadalombiztosítás és az örökösödési adó kapcsán is.

A jelentések emellett azt is sugallják, hogy Mr. Hunt 150 000 GBP-ről 125 000 GBP-re csökkentheti a legmagasabb jövedelemadósáv küszöbét, és felére csökkentheti a tőkenyereségadó adómentes határát is, hogy a leggazdagabb britek vállára helyezzenek több terhet a legsebezhetőbbek helyett.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után