Újabb adócsökkentés jöhet, mely által mindenkinek „több pénz marad a zsebében” Nagy-Britanniában 1

Jeremy Hunt egy újabb lehetséges National Insurance adócsökkentésre utalt, amely még az általános választások előtt megtörténhet, tovább csökkentve az adóterheket a Nagy-Britanniában élők és dolgozók számára.

Újabb adócsökkentés jöhet, mely által mindenkinek „több pénz marad a zsebében” Nagy-Britanniában 3

A pénzügyminiszter a legutóbbi beszédében megvédte a kormányt a magas adóterhek kapcsán, amelyre szerinte azért volt szükség, hogy fedezzék a lakosságnak a világjárvány okozta költségekkel és a megugró energiaszámlákkal szembeni védelmének költségeit. Hunt úr azt is kijelentette, hogy a munkáspárt irányítása alatt csak még jobban megemelkednének az adók, hogy a gazdasági terveikben lévő hatalmas „fekete lyukat” betömjék.

A Munkáspárt azt mondta, hogy politikai terveik “teljes mértékben finanszírozottak”, és azt állították, hogy Hunt úr terve, hogy végül teljesen felszámolja a national insurance adót, egy “fekete lyukat” hozna létre az Egyesült Királyság pénzügyeiben. A gazdaság kulcskérdés lesz az általános választásokon – és már mindkét fő párt igyekszik kialakítani a narratívát, annak ellenére, hogy a választás időpontját még nem közölték.

Az NI-t illetően Hunt úr azt mondta: „Ha megengedhetjük magunknak, hogy felelősségteljesen tovább csökkentsük a munka kettős adóztatását, akkor ezt fogom tenni.”

Továbbra sem tudni, hogy lesz-e őszi költségvetés bejelentés a következő általános választások előtt, amelyet legkésőbb 2025 januárjáig kell megtartani. A pénzügyminiszter a tavalyi őszi és a 2024 tavaszi költségvetésben is bejelentette, hogy a National Insurance Contribution 2p-vel csökken. A kormány azt mondta, hogy a két csökkentés együtt azt jelenti, hogy egy évi 35 000 fontot kereső munkavállaló körülbelül 900 fontot takarít meg évente.

Bár Hunt úr megismételte az NIC teljes megszüntetésére irányuló törekvését, kitért az adósávok befagyasztásának feloldásával kapcsolatos kérdések elől. Ez azonban az egyik fő oka annak, hogy az emberek több adót fizetnek. Ahogy az emberek fizetése emelkedik, egyre többen kerültek magasabb adósávba, mert a küszöbértékek nem emelkedtek a fizetésekkel arányosan.

Megpróbálta úgy beállítani a választásokat, hogy a pártja – mely szerinte csökkenteni akarja az adóterheket – és a munkáspárt között kell majd választani, akik pedig szerinte emelni fogják az adókat. Az adószintek azonban nőttek a konzervatívok alatt – amit persze Hunt úr a világjárványnak és a megélhetési költségek válságával kapcsolatos támogatásoknak tulajdonított.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után