Londonban már havi £1,300-ot kérnek ezért "kert" végében összetákolt fészerért is 1

A röhejes és felháborító hirdetésektől, amelyekben apró szobákat igyekeznek kiadni sok száz fontért, a rémálomba illő tulajdonosokig, akik télen sem hajlandók megjavítani a központi fűtést, a londoni albérletekről szóló, egyszerre vicces és szomorú történetek soha nem fogynak el.

Londonban már havi £1,300-ot kérnek ezért "kert" végében összetákolt fészerért is 3

Most azonban a főváros újabb mélypontokat ér el, mivel már ott tartunk, hogy valaki a szó szoros értelmében bérbe adja a kerti fészerét – mégpedig csaknem havi 1300 fontért. A „kivételes lakóhelyként” meghirdetett ingatlan egy ikerház hátsó kertjének végében található Abbey Woodban – a 4. zónában.

Vitathatatlan, hogy nincs sok hely. A Rightmove-on is fent lévő hirdetésben egy kicsi, ablaktalan konyhát, egy szobát, amelybe éppen belefér egy kanapé és egy pici fürdőszobát találunk zuhanyzóval. A havi 1299 GBP bérleti díjon felül azt sem felejtsük el, hogy további 1614 GBP a kaució.

Londonban már havi £1,300-ot kérnek ezért "kert" végében összetákolt fészerért is 4

A kerten egy kutyaóllal és feltételezhetően annak lakójával is meg kell osztozni, így ha allergiás vagy, lehet, hogy ez nem neked való. A Reddit felhasználók azonnal támadásba lendültek a poszt láttán – és a poénok áradata megállíthatatlanul ömleni kezdett.

„Ó, igen, a nagy fás kert, ahol leülhetsz a konyhakertben, és integethetsz a landlordnak” – írta @JudgeyMcJudgey123, míg egy másik felhasználó csak annyit reagált: „Kíváncsi vagyok, vajon a kutyaházat mennyiért adták ki.”

„Szomorú szitu lehet, amikor meg kell kérned a főbérlőd gyerekeit, hogy ne rugdossák a labdát az ingatlanod falának” – tette hozzá @VillageHorse, @GraceEllis19 pedig „disztópikusnak” minősítette a hirdetést.

Londonban már havi £1,300-ot kérnek ezért "kert" végében összetákolt fészerért is 5

Nem ez az első extrém történet azonban az utóbbi időben az ingatlanpiacon. Nemrégiben egy tetőteraszt Dél-Kensingtonban 200 000 GBP-ért tettek fel az egyik ingatlanos oldalra. Az ingatlanügynökség szerint ez egy „ritka lehetőség egy egyedi lakótér létrehozására vagy egy potenciálisan jövedelmező fejlesztés kivitelezésére”.

Londonban már havi £1,300-ot kérnek ezért "kert" végében összetákolt fészerért is 6

A Queen’s Gate Gardens és az Elvaston Place között elhelyezkedő tetőterasz a felkapott Cromwell Road és a Brompton Road közelében található, de a Kensington Gardens és a Hyde Park is csak egy kőhajításnyira vannak tőle.

Mindenesetre egy dolog biztos: legyen szó egy földalatti lakásról, amelyet magadnak kell kiásni, egy dupla tetőteraszról vagy egy havi 1300 fontért kiadó agyondicsért fészerről, London újra és újra tud meglepetésekkel szolgálni.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után