Újabb 300 font jön durván 1 millió embernek Nagy-Britanniában 1

A jelentések szerint körülbelül egymillió arra jogosult ember kap egy újabb 300 fontos támogatást a megélhetési költségek válsága okán a következő hónapban (májusban).

Újabb 300 font jön durván 1 millió embernek Nagy-Britanniában 3

A 301 font kifizetése hatalmas támogatást jelent majd sokaknak, akik a jelenleg is zajló válsággal küszködnek, aminek következtében idén áprilisban több számlánk ismét jelentősen emelkedett, beleértve a vízszámlákat, az energiaszámlákat és az önkormányzati adót.

Ki kapja meg az újabb megélhetési költség támogatást, és mikor?

A kifizetés a legtöbb ügyfél bankszámlájára május 2. kedd és május 9. kedd között kerül kifizetésre az Egyesült Királyságban. Ez a kifizetés lesz az első három kifizetés közül, amelyek összesen 900 GBP-t tesznek ki a 2023–2024-es adóévben az arra jogosultak számára.

A közelgő kifizetések bejelentésekor John Glen, a pénzügyminisztérium főtitkára a következőket mondta: „A magasabb árak mindenki életét megnehezítik, ezért az idén az infláció felére csökkentése a prioritásunk. De tovább megyünk a nehézségekkel leginkább küzdők támogatását illetően, összesen háztartásonként átlagosan 3300 GBP értékű támogatási csomaggal idén és jövőre, aminek része a 900 GBP összegű közvetlen készpénz kifizetés is, amely három részletben történik.”

Kiknek jár az összeg?

Ez a kifizetés minden „tax credits”-ben részesülő család számára elérhető. Ahhoz, hogy a csak tax credits-et igénybe vevő ügyfelek jogosultak legyenek a 301 GBP megélhetési költség támogatásra, 2023. január 26. és február 25. között is részesülniük kellett benne, vagy később ki kell derülnie, hogy jogosultak voltak rá abban az időszakban.

Hogyan lehet igényelni a kifizetést?

A jogosult ügyfeleknek nem kell külön jelentkezniük vagy kapcsolatba lépniük a HMRC-vel, hogy megkapják a kifizetést. Az összeg automatikusan a bankszámlákra kerül majd, és „HMRC COLS” néven jelenik majd meg, így tudni fogjuk majd, hogy a pénz a megélhetési költségek támogatása.

Milyen egyéb támogatás érhető el?

Ha nem vagy jogosult erre a kifizetésre, más módon is kérhetsz segítséget. A Munka- és Nyugdíjügyi Minisztérium (DWP) a közelmúltban bejelentette, hogy a DWP rászorultságtól függő támogatások valamelyikében részesülő jogosult háztartások április 25., kedd és május 17., szerda között kapják meg első kifizetésüket a 2023-2024-es adóévben. A kifizetések egy szélesebb körű állami támogatási csomag részét képezik, amelyet a 2023–2024-es adóév megemelkedett megélhetési költségeinek kezelésére jelentettek be, beleértve:

  • további 300 GBP kifizetés a jogosult családok számára 2023 őszén, 299 GBP pedig 2024 tavaszán
  • 150 GBP a fogyatékkal élők megsegítésére a jogosult fogyatékkal élők számára, amelyet 2023 fognak kifizetni
  • 300 GBP a nyugdíjasoknak ami 2023-24 telén lesz esedékes.

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után